Ce organ important al corpului mai este afectat de coronavirus
Ce organ important al corpului mai este afectat de coronavirus

Încă o belea a fost dezvăluită de cercetători despre coronavirus. Acesta ar provoca și pierderea permanentă a auzului. Astfel de probleme necesită tratament urgent.

Descoperire șoc. Coronavirusul poate provoca pierderea auzului

Încă un neajuns pe care îl provoacă coronavirusul a fost dezvăluit de cercetători. Aceștia au ajuns la concluzia că COVID-19 afectează organismul în multe feluri, provocând pierderea temporară a gustului, a mirosului, probleme neurologice sau deteriorarea unor organe.

La zece luni de când au început să fie făcute studii intense, medicii au raportat că au noi dovezi potrivit cărora virusul ucigaș ar putea afecta şi auzul.

Coronavirusul poate provoca pierderea auzului
Coronavirusul poate provoca pierderea auzului

Un bărbat și-a pierdut auzul din cauza coronavirusului

Potrivit studiului publicat de un jurnal medical, specialiştii de la University College London au scris despre cazul unui bărbat de 45 de ani care suferea de astm şi care a fost internat la Terapie Intensivă cu coronavirus. Bărbatul a fost ventilat mecanic şi tratat cu Remdesivir şi steroizi.

La o săptămână după ce a plecat de la Terapie Intensivă, a început să audă un ţiuit în ureche, iar apoi şi-a pierdut complet simţul auzului în urechea stângă.

Cazuri similare au mai fost descoperite și în alte părți ale lumii

Echipa a concluzionat că niciunul dintre medicamentele pe care le-a primit nu îi putea afecta auzul, iar pacientul nu avea probleme autoimune, HIV sau afecţiuni care puteau fi legate de pierderea auzului. Pacientul a fost tratat, însă succesul a fost doar parțial.

Cazuri similare au fost confirmate în alte colţuri ale lumii. Acum, ideea pierderii auzului din cauza infecţiei cu coronavirus nu este clară, a afirmat doctorul Stefania Koumpa, unul dintre autorii studiului.

Virusul ajunge în ureche și provoacă moartea celulelor 

Este posibil ca virusul să intre în celulele urechii interne și să provoace moartea acestor celule sau să determine organismul să elibereze citokine, chimicale inflamatoare care pot fi toxice pentru urechea internă”, a explicat Stefania Koumpa.

Specialiştii au mai spus că pacienţii de la Terapie Intensivă ar trebui întrebaţi dacă au probleme cu auzul pentru a fi trataţi în mod eficient, adică arpid, astfel încât lucrurile să nu degenereze. Chiar şi cel mai mic semn de pierdere a auzului ar putea avea consecinţe grave asupra calităţii vieţii dacă nu este tratat la timp, a mai spus Koumpa.