Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani de închisoare
Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani de închisoare

Patronul celor de la FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a fost condamnat joi, 5 noiembrie, la 3 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Craiova, iar decizia este una definitivă.

Patronul celor de la FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare

Așadar, Adrian Mititelu urmează să meargă la închisoare dar spune că este nevinovat și că este o condamnare a mafiei din justiție! Dar de ce a fost condamnat Adrian Mititelu? Ei bine, procurorii l-au acuzat în 2016 de evaziune fiscală după ce l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro.

În acel moment, lotul de jucători se afla sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.

Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani de închisoare
Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani de închisoare

L-a vândut pe Costea către FCSB, deși lotul era sub sechestru

”Mi s-a furat o echipă, mi s-a furat echipa și tot eu fac pușcărie pentru judecătorii furați de alții. Nu are legătură cu actul de justiție. E o condamnare a mafiei din justiție! Are legătură cu tot ce am făcut în acești ani din dorința de a mi se face dreptate. Am făcut plângeri și reclamații contra unor magistrați care mi-au încălcat drepturile cu privire la echipa Universitatea Craiova  și acum am fost executat. Este o execuție ordinară!

Costea a ajuns la Steaua în baza excluderii Craiovei din campionat, nu în baza actului de transfer care nu s-a făcut. Toți jucătorii au plecat în baza actului de excludere, niciunul nu a plecat în baza niciun act de transfer. Mai mult, Sandu, Dragomir și ceilalți inculpați au fost achitați pe motiv că nu se poate pune sechestru pe drepturile jucătorilor.

”Banii din transfer au mers către salariile jucătorilor! Nu s-a furat niciun ban”

În schimb, eu sunt condamnat. La Curtea de Apel București, Sandu și Dragomir au fost achitați în dosarul în care cei 39 de jucători au plecat, iar eu sunt condamnat! Costea a ajuns liber la Steaua, iar banii din transfer au mers către salariile jucătorilor! Nu s-a furat niciun ban!

O să atac decizia prin căi extraordinare! O să îmi cer drepturile mai departe. Foarte mulți se plâng că sunt abuzuri… Este o mare nedreptate! Fac pușcărie nevinovat! Este un abuz! Nu am făcut nimic ilegal. Totul are legătură cu acele chestiuni pe care le-am făcut. Timpul va demonstra că fac închisoare nevinovat”, a declarat Adrian Mititelu la emisiunea „Liga DigiSport”.