Cum poți să scapi de popriri
Cum poți să scapi de popriri

Iată cum poți să scapi de popririle venite de la ANAF, dar și de la executorii judecătorești. Veniturile tale sunt în siguranță doar cu un card Revolut. Acesta poate fi folosit acum și pentru a primi salariul, după ce fintech-ul a încheiat o colaborare cu Libra Bank.

Iată cum poți să scapi de popriri

În urma colaborării, românii pot avea acum IBAN pentru cardul lor Revolut. Așadar, IBAN-ul din România poate fi folosit ca oricare altul emis de oricare dintre băncile din România, însă nu poate fi identificat de ANAF.

Astfel, cu IBAN în România, costurile de transfer se înjumătăţesc, iar clienţii Revolut rămân departe de ochii Fiscului momentan: contul general din care se vor genera IBAN-urile în lei aparţine Revolut şi nu unor clienţi individuali.

Cum poți să scapi de popriri
Cum poți să scapi de popriri

IBAN de la Libra Bank pentru cardurile Revolut

Revolut a anunțat chiar că din această săptămână se vor putea deschide şi conturi IBAN în lei, prin intermediul Libra Internet Bank. “Până acum IBAN-ul era deschis în altă ţară, iar utilizatorii nu puteau să își încaseze salariile în lei. În momentul acesta contul de Revolut poate deveni contul lor principal. Avem 1,25 milioane utilizatori în România și avem potențialul de a atinge 5 milioane de utilizatori în următorii 3 ani”, a spus Irina Scarlat, Global Head of Growth la Revolut, în cadrul unei conferinţe online.

Principalul avantaj al unui cont IBAN deschis în lei este scurtarea circuitului şi reducerea comisioanelor care ţin de transferul rapid de bani. Practic, comisioanele de transfer din bancă în contul Revolut, care treceau până acum şi prin sistemul de decontare al Transfond şi prin cel al SEPA, se reduc, scrie Economica.net.

Practic, transferurile de bani se vor face din card în card, în sistem send/receive ataşat contului curent, un serviciu pe care băncile tradiţionale nu l-au implementat. Companiile mici sau fintech-urile preferă acest serviciu care înjumătaţeşte costurile şi timpii de transfer. Cardul are însă și o hibă. Sumele din cont nu sunt, momentan garantate de Fondul de Garantare al Depozitelor Bancare.