Sutele de descinderi la interlopi au continuat și joi
Sutele de descinderi la interlopi au continuat și joi

Pandemia de coronavirus a adus acasă sute de interlopi fugiti prin străinătate, iar procurorii DIICOT au găsit momentul proprice să-i salte și să-i ducă la audieri. Startul a fost dat miercuri, când au avut loc sute de descinderi în țară, în mai multe județe.

Sutele de descinderi la interlopi au continuat și joi

Descinderile au continuat și joi, la alte sute de adrese unde procurorii aveau informații că se află interlopi suspectați de proxenetism, trafic de persoane, cămătărie și trafic de droguri de mare rsic.

Aproape 100 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore după cea mai mare acțiune contra grupărilor de criminalitate organizată. Printre cei 98 de interlopi reținuți miercuri se numără și Alex Bodi, soțul Biancăi Drăgușanu. Acesta este acuzat că face parte dintr-o rețea de trafic cu carne vie.

Sutele de descinderi la interlopi au continuat și joi
Sutele de descinderi la interlopi au continuat și joi

DIICOT a profitat de revenirea în țară a interlopilor care fug de restricțiile impuse în pandemie

Aproape 400 de suspecți au fost ridicați pentru audieri, iar pentru 98 dintre ei au fost deja emise ordonanțe de reținere. Alte 27 au fost puse sub control judiciar. Au fost ridicate bunuri de milioane de euro.

19 persoane care aveau mandat de executare a pedepsei cu închisoarea sau mandate europene de arest au fost prinse.

Au fost confiscate 33,5 kilograme de droguri, opt mașini de lux, 4,5 kg aur și trei tone de alcool. Totodată, au fost confiscați 870.000 lei, 211.000 euro, 1.000 dolari și au fost sechestrate bunuri în valoare de 15 milioane de lei – 40 de mașini și 12 imobile. Joi au loc 55 de percheziții în Galați, Botoșani, Iași, Teleorman, Vrancea și București.

Unul dintre cele mai complicate cazuri este la Constanța, într-un dosar de trafic de droguri. Peste 110 percheziții au vizat membrii acelei rețele, peste 100 de persoane au fost ridicate. Abia dimineață s-au încheiat procedurile și au început audierile.

”S-a dorit a se transmite un mesaj”

Anchetatorii au constatat că din rețea făceau parte persoane care nu au avut anterior probleme cu legea și care acum distribuiau masiv substanțe etnobotanice. Gruparea infracţională a acționat în orașul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.

Membrii grupării ar fi pus în vânzare 15,13 kg. de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care au obținut suma de 1.292.355 de lei. Stupefiantele erau vândute inclusiv în frizerii, spun anchetatorii.

”S-a dorit a se transmite un mesaj, în sensul că activitatea de combatere a crimei organizate se desfășoară și în acest context epidemiologic, tocmai pentru a preveni escaladarea unor fenomene infracționale din sfera crimei organizate. Au revenit în țară importanți lideri ai unor grupări care acționau în străinătate și putem spune că s-a profitat de revenirea lor pentru finalizarea cercetărilor în dosarele aflate în lucru”, a explicat pentru Digi24 Mihaela Porime, procuror DIICOT.