Ciprian Tatarusanu s-a retras de la nationala de fotbal a Romaniei
Ciprian Tatarusanu s-a retras de la nationala de fotbal a Romaniei

Meciul Irlanda de Nord – România a fost ultimul pentru portarul Ciprian Tătărușanu, care și-a anunțat retragerea imediat după terminarea partidei, scor 1-1. Ajuns la 34 de ani, Tătărușanu a decis să se retragă de la națională pentru a lăsa locul altor portari care vin din urmă.

Ciprian Tătărușanu s-a retras de la naționala de fotbal a României

Ciprian Tătărușanu a îmbrăcat tricoul naționalei pentru 73 de selecții. Căpitanul tricolorilor și-a motivat retragerea de la națională printr-o scrisoare dedicată fanilor pe site-ul Federației Române de Fotbal.

”Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.

Ciprian Tatarusanu s-a retras de la nationala de fotbal a Romaniei
Ciprian Tatarusanu s-a retras de la nationala de fotbal a Romaniei

”Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani”

În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.

Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie.

”Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră”

Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri.

Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.

Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea. Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, a scris Ciprian Tătărușanu, pentru FRF.ro

Portarul lui AC Milan, titular de drept în echipa națională, a debutat pentru „tricolori” în urmă cu 10 ani, pe 17 noiembrie 2010, într-un meci amical cu Italia. Cu naționala României, Tătărușanu a participat la EURO 2016, unde a fost titular la toate cele trei meciuri din grupă.