Daniel Tudorache, cercetat de DNA
Daniel Tudorache, cercetat de DNA

Fostul primar al sectorului 1, Daniel Tudorache, s-a folosit de fosta soţie şi menajeră pentru a ascunde provenienţa sumelor ilicite pe care le primea, informează procurorii DNA.

De unde are Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, bijuterii și diamante de sute de mii de euro. DNA a intrat pe fir

Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, ar avea sume de bani ”disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite”, scrie romantiatv.net. Astfe, procurorii DNA îl acuză pe Daniel Tudorache că, pentru a ascunde originea sumelor de bani obținute ilicit, fostul primar s-ar fi folosit de doi interpuși: fosta soție și menajera sa.

De asemenea, procurorii DNA au dezvăluit schema inginerească prin care Daniel Tudorache introducea în circuitul civil sumele nelegale uriașe de bani primite șpagă.

Daniel Tudorache a pierdut alegerile locale 2020
Daniel Tudorache a pierdut alegerile locale 2020

Ce au notat procurorii DNA, în dosar:

Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obținute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane ( soția și menajera), care au acționat ca proprietarii aparenți ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil.

Banii astfel introduși în circuitul civil ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite.

Danile Tudorache, acuzat de spălare de bani

Concret, în perioada de referință (2008-2018), în care Tudorache Daniel ar fi realizat venituri licite totale de 605.782 lei (reprezentând o medie de aproximativ o mie de euro pe lună), există suspiciunea că acesta ar fi săvârșit infracțiunea de spălare a banilor constând în:

– depunerea de sume de bani în numerar prin intermediul fostei soții și al menajerei, în conturi bancare deschise pe numele acestora – în total 2.990.000 lei și 235.000 euro;

– achiziționarea de bunuri imobile pe numele fostei soții în sumă totală de 305.000 euro și 470.000 lei, sume plătite de asemenea în numerar;

– acordarea unui împrumut unei persoane, tot în numerar, în cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei soții,;

Daniel Tudorache achiziționa bijuterii scumpe

– achiziționarea de bijuterii, inclusiv diamante, a căror valoare urmează a fi stabilită (au fost identificate facturi fiscale pentru o serie de bijuterii, printre care: un inel în valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii în valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro și un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei și lănțișor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro, etc.),

– achiziționarea de acțiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei soții,

– asocierea în participațiune cu o societate privată cu suma de 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei soții,

toate acestea cu fonduri cu privire la care există suspiciunea că sunt provenite din infracțiuni”, informează DNA.

Daniel Tudorache s-a autosuspendat din PSD. Fostul primar susține că este nevinovat

De asemenea, fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a anunţat, după ce a fost pus sub control judiciar sub cauţiune pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, că a decis să se suspende din PSD.

Sunt nevinovat şi sper ca Justiţia să facă lumină cât mai repede în acest dosar. Nu doresc să pun în pericol şansele reale de câştigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani. În lumina evenimentelor recente, am luat decizia de a mă suspenda din PSD.

Daniel Tudorache speră că justiția să facă lumină în cazul lui

Sunt nevinovat şi sper ca Justiţia să facă lumină cât mai repede în acest dosar. Nu doresc să pun în pericol şansele reale de câştigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani şi în slujba căruia mi-am pus toată activitatea politică”, a anunțat Daniel Tudorache.