Victor Rebengiuc a invins virusul ucigas
Victor Rebengiuc a invins virusul ucigas

Sunt VEȘTI BUNE după ce s-a aflat că actorul Victor Rebengiuc, 87 de ani, a învins covidul. Actorul Victor Rebengiuc a vorbit, duminică, despre ultimul proiect artistic la care a lucrat și a precizat că coronavirusul nu l-a ocolit, deși a respectat cu strictețe măsurile de protecție.

Victor Rebengiuc, 87 de ani, a învins coronavirusul. ”Asta este boala, este un pericol”

Victor Rebengiuc a învins virusul din China, scrie digi24.ro. În vârstă de 87 de ani, marele actor Victor Rebengiuc spune că a trecut ușor prin boală, nu a avut nevoie de internare, dar două săptămâni a stat în autoizolare la domiciliu și a urmat tratamentul prescris de medici.

Victor Rebengiuc a spus că nu știe cum s-a infectat, cu atât mai mult cu cât este adeptul respectării regulilor de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus.

Ce planuri artistice are Victor Rebengiuc la 87 de ani
Ce planuri artistice are Victor Rebengiuc la 87 de ani

Victor Rebengiuc nu își explică cum s-a infectat cu virusul din Wuhan

Mască port toată ziua, doar aici, acasă nu port și nu mă deranjează, n-am deloc niciun fel de impresie neplăcută în legătură cu masca, m-am obișnuit. Port masca și respect măsurile de securitate care s-au luat. Și cu toate acestea, am fost și eu infectat și am stat două săptămâni în carantină.

Asta este boala, este un pericol. Nu știu ce se întâmplă. N-am avut o formă gravă, am avut foarte puțin, n-am avut simptome ale bolii. Am stat două săptămâni cuminte în casă, aici, închis, am urmat un tratament care mi-a fost prescris și gata!”, a povestit Victor Rebengiuc.

Ce a învățat Victor Rebengiuc din experiența COVID-19

Marele actor a povestit că a învățat și din asta ceva. ”Să mai stau pe acasă, să nu plec în lume, să mă sui în troleibuze aglomerate și-n metrouri.

Asta m-a învățat. Bine, dar eu știam asta dinainte. Dar nu știu cum s-a putut întâmpla chestia asta, nu-mi dau seama”, a spus râzând Victor Rebengiuc.

În ce proiect artistic este implicat Victor Rebengiuc

Victor Rebengiuc a făcut dezvăluiri despre cel mai recent proiect artistic în care a fost implicat. Mai mulți artiști au creat un clip-manifest, care își propune să unească prin artă românii din toate colțurile Europei.

Printre aceștia se află Victor Rebengiuc și violonistul Alexandru Tomescu, alături de mai mulți balerini. În videoclip, actorul Victor Rebengiuc este vocea lui Constantin Brâncuși și rostește câteva din frazele marelui sculptor despre ce înseamnă arta.

Victor Rebengiuc, despre arta în pandemie

Balerinii dansează pe Balada lui Ciprian Porumbescu, interpretată de violonistul Alexandru Tomescu, acompaniat la harpă de Miruna Vidican. ”Arta în pandemie înseamnă o activitate continuă, o aplecare mai profundă asupra artei, pentru că avem mai mult timp, putem să comunicăm, sunt tot felul de acțiuni artistice care se desfășoară în apartamente, în locuri mai izolate, unde COVID-ul pătrunde mai greu și unde noi căutăm să ne protejăm cu mască, cu distanță.

Arta nu este vindecătoare de COVID, dar poate fi vindecătoare de stres, de impresia că suntem lipsiți de libertate. Arta ne poate apropia”, a declarat Victor Rebengiuc.