Radu Dragusin, debut la Juventus aplaudat de presa italiana
Radu Dragusin, debut la Juventus aplaudat de presa italiana

Radu Drăgușin, românul în vârstă de doar 18 ani, a reușit o performanță notabilă! Acesta  a debutat pentru echipa de seniori a lui Juventus în duelul cu Dinamo Kiev din grupele Champions League, deși nu a bifat niciun meci în Serie A.

Radu Drăgușin, debut la Juventus aplaudat de presa italiană

Juventus Torino s-a impus în fața echipei antrenate de Mircea Lucescu, scor 3-0. Un moment observat de presa din Italia a fost introducerea pe teren a românului Radu Drăgușin. Presa din Italia l-a lăudat pe antrenorul Andrea Pirlo pentru mișcarea făcută.

Mai mult decât atât, italienii se amuză de faptul că un jucător cu un asemenea potențial a costat numai 250.000 de euro.

Radu Dragusin, debut la Juventus aplaudat de presa italiana
Radu Dragusin, debut la Juventus aplaudat de presa italiana

Românul de 18 ani, foarte apreciat la Juventus

Corriere dello Sport a apreciat introducerea lui Drăgușin: „O noapte pe care Radu Drăgușin nu o va uita. Meciul s-a terminat în minutul 66, la scorul de 3-0. După acel moment, Demiral a fost înlocuit cu puternicul fundaș Radu Drăgușin, jucător născut în 2002. Drăgușin a debutat pentru Juventus în Champions League fără să aibă la activ vreo apariție în Serie A”, au scris jurnaliștii italieni.

Site-ul Novantesimo i-a dedicat un material mai stufos românului: „Bun venit, Drăgușin! În minutul 69 al meciului și-a făcut apariția Radu Drăgușin, fundaș născut în 2002, despre care mereu s-a vorbit la superlativ. Drăgușin a fost adus în 2018 la Juventus, de la echipa Regal Sport București, iar în viitorul apropiat sunt șanse să-l vedem destul de des în teren.

”Îl va schimba pe Giorgio Chiellini”

Cel mai probabil va fi jucătorul care îl va schimba pe Giorgio Chiellini, atunci când Pirlo va odihni titularii. Drăgușin a fost foarte sigur pe el la primele minute în fotbalul mare, a dat siguranță echipei. Suntem siguri că viitorul lui va fi unul strălucit”, notează jurnaliștii italieni.

Site-ul Goal.com a prezentat întreaga carieră a lui Radu Drăgușin, remarcând suma mică de transfer pe care Juventus a plătit-o pentru român: „Juve a achitat numai 250.000 de euro pentru Drăgușin, care la acel moment era căpitanul naționalei U16. Un adevărat chilipir pentru club, având în vedere că Drăgușin este considerat unul dintre cei mai talentați români ai momentului.

”Se poziționează foarte bine în teren”

Drăgușin este un colos de 1.91m, foarte puternic, care de asemenea își domină adversarii în aer. Se poziționează foarte bine în teren și are multă personalitate în joc. Trebuie să se adapteze în continuare la cerințele clubului, însă Bonucci pare a fi mentorul ideal pentru el. Visul lui Drăgușin de a debuta în prima echipă a lui Juventus a fost realizat, rămâne de văzut ce urmează”.

Până să debuteze pentru echipa mare a lui Juventus, Radu Drăgușin a evoluat pe rând la echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor.