Cristian Tudor Popescu, despre AUR
Cristian Tudor Popescu, despre AUR

Marea surpriză de la alegerile parlamentare 2020 este scorul înregistrat de o formațiune aproape necunoscută-Alianța pentru Unirea Românilor, prescurtată AUR. Cristian Tudor Popescu este de părere că formațiunea politică își are rădăcinile în partidul comunist.

Cristian Tudor Popescu spune că AUR își are originile în Partidul Comunist

Cristian Tudor Popescu demontează Alianța pentru Unirea Românilor, AUR, spunând că își are originile în Partidul Comunist Român, scrie stirileprotv.ro.

AUR își are originile în Partidul Comunist. Așa cum a apărut AUR în peisajul acesta, după ce PSD-ul a lăsat deoparte subiectul ăsta antieuropean, naționalist feroce, românist până la cer, l-a luat AUR.

Politologul Cristian Parvulescu
Politologul Cristian Parvulescu

AUR urmașul lui Corneliu Vadim Tudor

Firește că a fost mai întâi PRM-ul, dar înainte de PRM a fost în interiorul Partidului Comunist Român, a apărut odată cu Ceaușescu, în interiorul partidului a apărut un AUR, atunci, în anii 70 – 80, care a întors comunismul pe dos, de fapt.

Internaționalismul l-a transformat în naționalism, a venit cu niște idei mai degrabă neolegionare, decât comuniste, și de acolo se trage această linie care merge prin PRM, prin PSD în ultimii 3 ani și ajunge acum la AUR” – a spus Cristian Tudor Popescu.

Ce crede politologul Cristian Pârvulescu despre AUR

De asemenea, politologul Cristian Pârvulescu consideră la fl ca și Cristian Tudor Popescu că AUR este urmașul partidului România Mare.

De ce AUR a intrat în Parlament? AUR este urmașul României Mari. Pe fondul unui conspiraționism și a știrilor contrafăcute, care au dominat pandemia, au reușit să-și găsească un electorat.

AUR a smuls înapoi de la PSD electoratul lui Corneliu Vadim Tudor

A reușit să smulgă PSD-ului, care preluase după 2004 electoratul de extremă dreapta, acest electorat. PSD-ul are în interior lideri de extremă dreapta, îi știm, veniți de la România Mare, electoratul îi urmase pe aceștia.

Acum, unul din riscurile pe care și le-a asumat Ciolacu, și acest lucru trebuie spus, este că a renunțat parțial la acest electorat și la acest limbaj. Cineva a găsit nișa și a preluat votul” – a explicat Cristian Pârvulescu.

Cu ce proccent intră AUR în Parlament

Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS – Avangarde, pentru ora 21.00, duminică, 6 decembrie, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a obţinut 5,4% la Senat şi 5,3% la Camera Deputaţilor.