Arbitrul Sebastian Coltescu l-a enervat si de presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoga
Arbitrul Sebastian Coltescu l-a enervat si de presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoga

Arbitrul român Sebastian Colțescu a reușit să îl enerveze și pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, prin gestul care a scandalizat întreaga planetă! Românul a făcut o remarcă rasistă în timpul meciului dintre PSG și Istanbul Bașakhșehir din grupele Ligii Campionilor.

Arbitrul Sebastian Colțescu l-a enervat și de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan

Cele două echipe au ieșit pur și simplu de pe teren, iar partida nu s-a mai disputat, după ce arbitrul român Sebastian Colțescu a folosit apelativul ”negru”, la adresa unui membru al staff-ului echipei din Turcia.

Secundul Pierre Webo a reacționat imediat: ”De ce spui negru? De ce spui negru? De ce îmi spui negru? Nu poți să spui negru”.

Arbitrul Sebastian Coltescu l-a enervat si de presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoga
Arbitrul Sebastian Coltescu l-a enervat si de presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoga

Meciul dintre PSG și Istanbul Bașakhșehir a fost întrerupt

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Webo, acuzând afirmaţiile rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se implică în scandalul internațional provocat de arbitrul Sebastian Colțescu și critică dur reacția acestuia. Recep Tayyip Erdogan are legături puternice cu formația din Istanbul, iar reacția sa a fost foarte așteptată.

”Condamn cu tărie remarcile rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir, şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. #Nurasismului”, a scris preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, pe Twitter.

”Rasismul este o crimă împotriva umanităţii”

Și alți oficiali au comentat situația produsă în timpul meciului PSG – Instanbul Bașakhșehir
Ministrul turc al Tineretului și Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, fusese cel care postase primul un mesaj pe Twitter, la scurt timp după ce arbitrul de rezervă al meciului PSG – Istanbul BB, Sebastian Colţescu, a fost acuzat de rasism. ”Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta noastră, Başakşehir”, a scris el.

Ministrul de externe al Turciei a salutat şi el, tot pe Twitter, ”atitudinea onorabilă” a echipei Başakşehir, care a părăsit terenul după incidentul rasist. ”Nu rasismului!”, a adăugat Mevlut Cavusoglu.