Reguli nebune la Australia Open
Reguli nebune la Australia Open

Reguli nebune la Australian Open! Amânat o dată de organizatori, până la urmă turneul de grand slem va avea loc, dar în niște condiții draconice! Organizatorii au făcut public programul jucătorilor, dar și bonusul de care vor beneficia doar unii dintre ei. Sumina Halep nu se numără printre aceștia.

Reguli nebune la Australia Open. Simona Halep ratează bonusul de 7.000 de dolari

Pentru a evita răspândirea noului virus, organizatorii Australian Open au pus la punct un plan greu de imaginat! Astfel, jucătorii sunt încurajați să vină absolut singuri la turneu. Dacă vor face asta, vor încasa 7.000 de dolari.

Dacă aleg însă să vină cu doi membri ai staff-ului lor, atunci își pot lua adio de la acești bani. Simona Halep pierde din start cei 7.000 de dolari, deoarece va fi însoțită de Darren Cahill, dar și de preparatorul ei fizic.

Reguli nebune la Australia Open
Reguli nebune la Australia Open

Jucătorii intră direct în carantină, timp de 14 zile

În plus, regulile de la Australian Open sunt rupte din filme. Jucătorii vor ajunge în Australia între 15 și 17 ianuarie și vor intra direct în carantină timp de două săptămâni, așa încât posibilitatea de infectare cu noul coronavirus să fie diminuată și vor fi testați de mai multe ori. Apoi, aceștia vor avea la dispoziție o săptămână în care să se antreneze.

Sportivii vor fi testați de cinci ori pe parcursul perioadei de carantină, în zilele 1, 3, 4, 10 și 14. Ei vor putea petrece cinci ore în afara camerei de hotel: două ore pe terenul de tenis, două la sala de forțe și o oră o au rezervată pentru a mânca.

”Vor fi condiții stricte”

”A durat o vreme, dar vestea bună este că pare că vom putea să ținem Australian Open începând cu 8 februarie. Vor fi condiții stricte, dar după carantină, jucătorii vor putea să stea unde vor vrea, să meargă unde vor vrea, să joace meciuri de antrenament și apoi să participe la AO în fața unui public consistent, într-o atmosferă grozavă.

Lucrăm în strânsă colaborare cu guvernul statului Victoria în vederea unui program care să ţină cont de nevoile jucătorilor, ale suporterilor, ale partenerilor noştri şi ale personalului, şi care are o mare importanţă pentru economia acestui stat şi a Australiei. Continuăm discuţiile noastre cu autorităţile sanitare locale în legătură cu cerinţele în materie de carantină şi de securitate şi suntem convinşi că vom lua rapid nişte decizii”, a transmis CEO-ul Tennis Australia, Craig Tiley. Evenimentul era programat să debuteze la Melbourne pe 18 ianuarie.