Un sofer a fost împuscat de politisti, in judetul Iasi
Un sofer a fost împuscat de politisti, in judetul Iasi

Bărbat împușcat mortal de polițiști, la Iași! Urmărire ca în filmele de acțiune, pe străzile unui orășel din județul Iași, unde un șofer certat cu legea nu a ținut cont de semnalele polițiștilor. Oamenii legii au încercat în mai multe rânduri să-l oprească pe șofer, însă teribilistul a încercat să lovească mașina polițiștilor. Atunci a fost împușcat.

IPJ Iași a oferit un comunicat, după ce un șofer a fost împușcat de polițiști

”La data de 17 decembrie a.c., un echipaj de poliție de pe raza orașului Flămânzi a fost sesizat de polițiști din cadrul IPJ Iași despre faptul că se află în urmărirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele acestora si exista posibilitatea să se afle sub influența băuturilor alcoolice, reprezentând astfel un pericol pentru traficul rutier.

Trei echipaje de poliție aflate în teren, pe raza orașului Flămânzi, au încercat interceptarea autoturismului în trafic, însă conducătorul auto a intenționat să intre în coliziume cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către polițiști.

Un sofer a fost împuscat de politisti, in judetul Iasi
Un sofer a fost împuscat de politisti, in judetul Iasi

”Conducătorul auto a fost rănit”

S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical și ulterior înspre pneurile autoturismului. Ca urmare a executării focurilor de armă, conducătorul auto a fost rănit, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând într-un șanț, de marginea drumului.

Polițiștii au acordat conducătorului îngrijiri medicale, solicitând, totodată,  intervenția unei ambulanțe la fața locului. Cercetările vor fi preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani”.

Ambulanța a sosit de urgență la fața locului, dar medicii nu au mai putut să-l ajute pe șofer, așa că au constat decesul acestuia.

Bărbatul avea 34 de ani, se numeşte Marius Constantin Vântu, este originar din judeţul Iaşi şi era recidivist. El a fost condamnat, în 2015, pentru trafic de persoane şi trafic de minori.