Cosmin Olăroiu a povestit o întâmplare inedită cu Mirel Rădoi
Cosmin Olăroiu a povestit o întâmplare inedită cu Mirel Rădoi

Cosmin Olăroiu și selecționerul Mirel Rădoi sunt foarte buni prieteni, de ani buni, de când Oli i-a fost antrenor lui Mirel la Steaua. Acum, Olăroiu spune despre Mirel Rădoi că îi este ca un fiu, dar recunoaște că are și multe povești inedite despre el!

Cosmin Olăroiu a povestit o întâmplare inedită cu Mirel Rădoi

Recent, antrenorul Cosmin Olăroiu a vorbit despre o astfel de poveste care îl care ca personaj principal pe actualul selecționer al naționalei de fotbal a României. Juca la Steaua și se temea nespus de șerpi.

”Când petreci atât de mult timp cu jucătorii, ai parte de multe momente haioase, glume care se fac. De exemplu, Mirel (n.r: Mirel Rădoi) nu suportă șerpii. Într-un cantonament i-am pus un șarpe de plastic în baie. Inițial, gândisem un alt loc strategic unde să îl poziționez, dar m-am gândit că fuge pe geam, în loc să iasă pe ușă. Desigur, Mirel a văzut șarpele când era sub dus și a luat-o la fugă pe holul hotelului, cu tot cu para dușului după el”, a mai povestit Cosmin Olăroiu pentru playsport.

Cosmin Olăroiu a povestit o întâmplare inedită cu Mirel Rădoi
Cosmin Olăroiu a povestit o întâmplare inedită cu Mirel Rădoi

Oli este un adevărat zeu în China

Cosmin Olăroiu este în prezent un adevărat zeu în China, după ce echipa sa, Jiangsu Suning, a câștigat campionatul și are șanse foarte mari să-și adjudece și cupa!

”Nu a fost deloc ușor să ajungem aici, mai ales în contextul pandemiei, plus multe alte probleme care nu se văd și pe care nu le știe nimeni. Ceea ce au făcut acești băieți este absolut fantastic, nu am cuvinte să descriu cât sunt de mândru de ei. Noi suntem închiși de 120 de zile într-un complex cu șapte hoteluri, în care sunt cazate toate echipele. Nu avem voie să ieșim. Deloc. Psihic este destul de dificil de asimilat, jucătorii au și ei familii, copii. Plus că se mai plictisesc, este greu să vezi și să faci zi de zi același lucru, pe o suprafață delimitată. Cu toate acestea, ei au reușit să rămână motivați și să facă performanță. Una la care nu se aștepta nimeni”, a mai mărturisit Cosmin Olăroiu pentru sursa menționată.

Despre grupa în care a picat România în campania de calificare la mondialul din Qatar spune că nu este una ușoară, dar are încredere în Mirel Rădoi, căruia însă nu îi dă niciun sfat, deoarece ”o filosofie proprie și o mulțime de idei noi”.

”Nu există, de fapt, grupă ușoară. Cele mai grele meciuri sunt cele în care ești considerat favorit, să știti. Aici trebuie adoptată politica pașilor mărunți. Fiecare meci trebuie pregătit individual foarte bine, iar Mirel știe exact ceea ce are de făcut, el este foarte bine pregătit. Nu trebuie să ne axăm numai pe meciurile cu echipele cele mai puternice, ci pe toate. Competițiile se câștigă cu echipele mici, în primul rând. Dacă meciurile acelea sunt pregătite așa cum trebuie, iar mai apoi câștigate, din start ai un confort psihic, dar și un avânt puternic.

Nu îmi permit eu să îi dau eu sfaturi lui Mirel Rădoi. Poate să îmi dea el mie. Este un antrenor tânăr, inteligent, cu o filosofie proprie și o mulțime de idei noi. Are strategiile sale, pe care le discută și le implementează împreună cu staff-ului său. Nici nu este sănătos să dai sfaturi pentru că, indiferent că vrei sau nu, îl influențezi pe celălalt. Eu îl văd ca și pe copilul meu, dar prefer să stau deoparte, așa este cel mai bine. Nici altcineva nu ar trebui să își dea cu părerea. El trebuie lăsat în pace să lucreze, să își implementeze strategia. Singurele sfaturi ar trebui să vină de la staff-ul său”, a mai spus antrenorul.