Cele mai ciudate traditi de Craciun
Cele mai ciudate traditi de Craciun

Cele mai ciudate tradiții de Crăciun vin din niște țări de unde nici nu ne-am fi imaginat vreodată! Dacă de Crăciun cei mai mulți dintre noi ne strângem în jurul bradului împreună cu familia și cei dragi, pe alte meleaguri se petrece într-un mod cu totul neobișnuit.

Iată care sunt cele mai ciudate tradiții de Crăciun

În Germania, părinții pun globuri din sticlă în formă de castraveți pentru a aduce noroc copiilor. Castraveții din sticlă sunt bine ascunși printre crengile bradului, astfel că primul copil care găsește primul glob va avea mult noroc anul care urmează.

În locul bradului, în Noua Zeelandă se împodobește un arbore ornamental, cu o coroană bogată de flori roșii, denumit Metrosideros excels sau Pomul de Crăciun din Noua Zeelandă.

Cele mai ciudate traditi de Craciun
Cele mai ciudate traditi de Craciun

Morții au locul lor la masa de Crăciun

În Portugalia, Crăciunul este și un moment de amintire a celor decedați. În dimineața de Crăciun, familiile pun farfurii și tacâmuri și pentru cei decedați, pentru a-i comemora. Ca și portughezii, și finlandezii își aduc aminte de cei decedați în ziua de Crăciun. Familiile din Finlanda aprind lumânări la mormintele celor dragi, iar cimitirele se transformă într-un loc feeric.

O altă tradiție de Crăciun destul de ciudată vine de la vecinii noștri ucraineni, care nu se dau în vânt după beteală și globuri. Ei împodobesc pomul de Crăciun cu pânze de păianjen și păianjeni artificiali, originea acestei tradiții stând într-o legendă din Europa de Est.

O tradiție suedeză implică budinca festivă de orez, în care cineva ascunde o migdală decojită. Conform legendelor, persoana care găsește migdala se va căsători în anul ce urmează.

Crăciunul se sărbătorește în Etiopia pe data de 7 ianuarie

Etiopienii sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. În această zi, oamenii poartă haine albe, iar bărbații joacă ganna – un joc rapid, în care se folosesc crose și mingi de lemn.

Poșta din Canada recunoaște adresa „Moș Crăciun, Polul Nord, Canada, HOHOHO”. Toate scrisorile trimise la această adresă sunt deschise și primesc un răspuns.

La biserică, pe role

Copiii din Austria își petrec Crăciunul cu frica lui Krampus, un demon despre care se spune că apare doar în această perioadă și îi bate cu o nuia pe copiii care au fost răi.

În capitala Venezuelei, Caracas, oamenii participă la slujba din Ajunul Crăciunului într-un mod original: drumul spre biserică îl parcurg pe… role.

În Marea Britanie, o tradiție veche de sute de ani spune că fiecare membru al familiei trebuie să amestece în budinca de Crăciun în sensul acelor de ceasornic, punându-și în același timp o dorință, care se va îndeplini, potrivit incredibilia.ro.