Marius Sumudica si patronul turc de la Gaziantep, cearta ca la usa cortului
Marius Sumudica si patronul turc de la Gaziantep, cearta ca la usa cortului

Tehnicianul Marius Șumudică a fost de neînvins timp de 15 partide cu Gaziantep, însă a pierdut vineri meciul cu Sivasspor, scor 1-2, iar situația a explodat! Românul este la cuțite cu patronul turc, iar totul a pornit de la bani!

Marius Șumudică și patronul turc de la Gaziantep, ceartă ca la ușa cortului

UPDATE: Marius Șumudică a fost dat afară de la echipa turcă Gaziantep, deși avea contract până în vară.

Marius Șumudică a răbufnit, sătul să tot aștepte ca patronul să vorbească despre contractul său, care expiră în vară. De cealaltă parte, turcul este și el supărat de faptul că Șumudică vorbește non-stop despre contract.

Peste toate acestea, a mai venit și problema banilor. Antrenorul român a spus că, în ciuda performanțelor sale de pe banca tehnică a echipei turce, care a ajuns și pe primul loc în clasament, patronul turc i-a spus că salariul îi va fi micșorat din cauza pandemiei de coronavirus.

Marius Sumudica si patronul turc de la Gaziantep, cearta ca la usa cortului
Marius Sumudica si patronul turc de la Gaziantep, cearta ca la usa cortului

De la ce a plecat disputa dintre patron și antrenor

”Clubul a anunţat că mi-a făcut o ofertă mai bună. E o minciună. Mi-au cerut o reducere salarială de 10%. Am oferit echipei 80.000 de euro din buzunarul meu, iar preşedintele m-a întrebat de ce îi dau jucătorilor şi nu îi dau clubului. E foarte greu să continui în aceste condiţii. Sunt la echipă până la finalul contractului (n.r – finalul acestui sezon).

Vreau să muncesc în această ţară, dar nu sunt respectat. Succesul meu e evident, dar asta este răsplata? Să-mi reducă salariul? Voi aţi accepta asta? Consider această propunere drept o insultă. Contractul meu expiră la finalul sezonului. Sunt aici până la finalul sezonului, dar nu ştiu mai departe”, a declarat Marius Șumudică.

Turcul vrea să-i reducă salariul luiȘumudică , deși echipa a fost pe locul 1

De cealaltă parte, patronul turc spune că situașia nu este deloc roz nici în fotbalul din Turcia. ”Contract, contract, contract după fiecare meci! Fotbalul turc are momente grele, stadioanele sunt goale. Nu există venituri, nu există sponsori. N-am redus niciun salariu în acest an. Barcelona vrea să reducă salariile jucătorilor săi. Ce legătură are asta cu lipsa de respect?! Galatasaray a redus salariile cu 20%. Trebuie să facem şi asta”, a afirmat Mehmet Buyukeksi.

Patronul turc s-a enervat și a făcut publice sumele pe care le încasează Marius Șumudică în prezent, dar și ce bani vrea în viitor. ”Plătim antrenorului 920.000 de euro. El îşi plăteşte singur secunzii. Există, de asemenea, un bonus de 240.000 de euro pe punct. Plătim 1,2 milioane de euro, dar acum el vrea 1,6 milioane de euro, 1,9 milioane de euro cu tot cu prime”, a conchis oficialul turc.