Aura Ion a decedat in accidentul aviatic din Apuseni
Aura Ion a decedat in accidentul aviatic din Apuseni

Sora Aurei Ion, la 7 ani de la accidentul aviatic din Apuseni: ”Criminalii trăiesc liberi în funcții publice”. La şapte ani de la accidentul aviatic din Apuseni în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, sora tinerei îşi strigă durerea pe reţelele sociale. Aceasta acuză faptul că nici până acum autorităţile nu au luat măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de tragedia din Apuseni.

Șapte ani de la accidentul aviatic din Apuseni. Ce spune sora Aurei Ion, studenta moartă în accident VIDEO

Mariana Ciucă, sora studentei Aura Ion, moartă în groaznicul accident aviatic din Apuseni, îşi plânge durerea pe Facebook, scrie rtv.net. După şapte ani de luptă în justiţie, sora Aurei Ion este revoltată de faptul că Aurei nu i s-a făcut dreptate.

România este o ţară criminală, unde criminalii trăiesc liberi în funcții publice”, este concluzia la care a ajuns Mariana Ciucă, sora tinerei care s-a stins la doar 23 de ani.

România, o țară coruptă până la os

Astăzi nu am mai avut cuvinte… După 7 ani de lupte duse în justiție in ancheta accidentului din Munții Apuseni am conștientizat că această țară a noastră este o țară coruptă până la os.

Pentru că această țară mi-a omorât sora și refuză cu bună știință să ia măsuri împotriva celor care au comis fapte criminale”, a scris Mariana Ciucă pe rețeaua de socializare.

Pe 20 ianuarie se împlinesc 7 ani de la tragedia din Apuseni

Accidentul aviatic a avut loc pe data de 20 ianuarie 2014, când un avion YR-BNP care executa o cursă umanitară a aterizat forţat într-o zonă împădurită din Apuseni.

Avionul, pilotat de Adrian Iovan şi Răzvan Petrescu copilot se deplasa de la Bucureşti la Oradea. În aeronavă se aflau cinci cadre medicale, care urmau să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.

Cine a scăpat din accidentul aviatic din Apuseni

În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul ”Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală se deplasa de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului prăbușit, găsită de localnici

Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni.

În august 2018, procurorii militari din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au clasat dosarul accidentului aviatic din Apuseni. Ancheta a vizat modul de intervenţie al instituţiilor specializate pentru găsirea aeronavei şi salvarea oamenilor, precizează sursa citată.