Șofer de TIR din România, amendă de Cartea Recordurilor
Șofer de TIR din România, amendă de Cartea Recordurilor

Un șofer profesionist din România a primit o amendă record, după ce a fost prins cu TIR-ul plin de marfă contrafăcută! Judecătorii din Franța tocmai ce au emis sentința care a șocat o lume-ntreagă!

Șofer de TIR din România, amendă de Cartea Recordurilor

Un șofer de TIR din România, în vârstă de 43 de ani, a ajuns pe primele pagini ale ziarelor din franța, după c a primit o amendă de aproape 4 milioane de euro! Dosarul său a fost deschis pe data de 28 august 2019, când a fost oprit de vameși la intrarea în franța. Venea din marea Britanie și vameșii au găsit în TIR-ul său optsprezece mii de articole contrafăcute.

Printre articolele contrafăcute erau aproape 300 de ceasuri marca Rolex, aproape 500 de tricouri de fotbal marca Puma și aproape 500 de brățări marca Dior. Șoferul a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare și o amendă vamală de aproape 3,8 milioane de euro. De asemenea, va trebui să compenseze firma Rolex cu 91.000 de euro, firma Puma, cu 16.000 de euro și compania Dior, cu 9.500 de euro.

Șofer de TIR din România, amendă de Cartea Recordurilor
Șofer de TIR din România, amendă de Cartea Recordurilor

Un alt român merge la închisoare

Un alt român va ajunge la închisoare, după ce a încercat să intre în Franța cu marfă contrafăcută. A fost oprit de vameși tot în terminalul de ieșire din Eurotunel. În mașina sa au fost găsite mărfuri contrafăcute, ochelari, parfumuri și ceasuri. Șoferul a fost reținut și vameșii i-au dat o amendă de 1.000 de euro, pe care șoferul a refuzat să o plătească.

Mai mult decât atât, șoferul s-a și luat la ceartă cu vameșii. Acesta le-a strigat: ”Nu sunt terorist. Comportamentul vostru nu este potrivit pentru funcționari publici”. Procesul a mers mai departe, iar șoferul român a fost condamnat acum la 6 luni de închisoare și este nevoit să plătească o amendă de 82.905 euro.

Cea mai mare amendă vamală, primită de un german

Pe 12 septembrie 2019, vameșii au oprit un TIR înmatriculat în germania. Șoferul neamț în vârstă de 38 de ani avea în mașină sa au fost găsite mărfuri contrafăcute, inclusiv 400 de ceasuri Rolex în valoare de 4,4 milioane de euro.

Conducătorul auto a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, dar a primit și o amendă vamală de nu mai puțin de 4,4 milioane de euro și va trebui să compenseze firma Rolex cu 121.000 €.