CTP, atac la ministrul Sanatatii
CTP, atac la ministrul Sanatatii. Sursa foto: digi24.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, atac devastator la ministrul Sănății, Vlad Voiculescu, după ce acesta a spus că nu crede că rata de infectare din București a scăzut.

Cristian Tudor Popescu, atac la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. De ce i-a cășunat pe acesta

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a atacat pe ministrul Sănății, Vlad Voiculescu, după ce acesta din urmă a spus că nu crede că rata de infectare din București a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Supărarea celebrului jurnalist a venit după ce ministrul Sănătății nu a prezentat dovezi care să susțină ceea ce crede.

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, atacat de CTP
Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, atacat de CTP

Ministrul Sănătății vorbește aiurea

Ce-i aia nu cred? Are la dispoziție un întreg aparat domnul ministru, care poate produce cifre. Cu asta se ocupă Ministerul Sănătății. Trebuia să vină să ne spună: Iată cifrele pe care le-a găsit Corpul de control și care nu corespund cu acest 3 la mie. Ce-i aia nu cred? Nu a venit cu dovezi, cu demonstrații”, a precizat Cristian Tudor Popescu, potrivit digi24.

Cristian Tudor Popescu a lăsat să se înțeleagă că Vlad Voiculescu ”acuză, practic, fosta conducere a Ministerului Sănătății, liberală, că a comunicat prost cifre cu oameni și că de aceea s-a generat neîncredere în vaccinuri și în măsurile sanitare”.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, să facă mai puțină politică

Asta ne spune domnul Voiculescu printr-o încercare politică, destul de clară, de a arăta că ieri a fost întunericul cu alde Tătaru și liberalii, și astăzi este lumina cu domnul Voiculescu. Asta este mișcarea. Fără să ofere niște probe, dovezi.

Domnul Voiculescu este dezamăgitor pentru mine. A avut un început de mandat care nu-mi place. Sper să facă în continuare lucruri bune la Ministerul Sănătății. I-aș spune să facă mai puțină politică și mai multă administrare medicală. Cam asta a făcut și Nelu Tătaru, care iarăși a fost o persoană care ne-a dat speranțe”, a mai precizat Cristian Tudor Popescu.

Restricții relaxate, fără acordul ministerului Sănătății

Vineri, CNSU a anunțat relaxarea restricțiilor, respectiv deschiderea restaurantelor, barurilor, cafenelelor, teatrelor, sălilor de joc, în timp ce ministerul Sănătății anunța că nu este indicat ca acestea să fie deschise, în contextul în care în București au început să apară tot mai multe cazuri de coronavirus provocate de noua tulpină descoperită în Marea Britanie.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Vlad Voiculescu recomandă amânarea relaxării restricțiilor în București

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare”, anunța, vineri, Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.