Meteorologii au anuntat prapad la munte
Meteorologii au anuntat prapad la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ninsori viscolite în următoarele ore la munte. Ce se întâmplă în restul țării cu vremea, citiți în articolul de mai jos.

Vine urgia! ANM a emis cod portocaliu de ninsori viscolite. Unde va ploua

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ninsori viscolite pentru următoarele ore în zona montană, scrie rtv.net. Ce se întâmplă în restul țării cu vremea, citiți în rândurile din continuare.

Vremea se schimbă radical încă din această noapte. După temperaturile de primăvară revin gerul, ninsorile şi viscolul. Şi în Capitală vremea se răceşte şi va ploua mai întâi, după care revin ninsorile.

Ninsorile se vor extinde si in alte zone din tara
Ninsorile se vor extinde si in alte zone din tara

Intensificări mari ale vântului

Meteorologii ANM anunţă intensificări ale vântului, ninsori viscolite și vreme rece în următoarele ore în România.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare COD PORTOCALIU pentru intervalul 24 ianuarie, ora 22:00-25 ianuarie, orele 10:00.

Vântul va sufla cu 120 de kilometri la oră

Astfel, în intervalul menționat de meteorologi, la altitudini de peste 1800 de metri în Carpații Meridionali vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100-120 de kilometri la oră, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, fapt care va duce la o vizibilitate scăzută sub 50 de metri.

În plus, a fost emisă şi o avertizare meteorologică COD GALBEN de intensificări ale vântului în Banat, zona Carpaților Occidentali și Meridionali, ninsori viscolite și local moderate cantitativ în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali.

Cât va ninge în această perioadă

În intervalul 24 ianuarie, ora 22:00 – 25 ianuarie, ora 10:00, în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol.

Temporar va ninge în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15…20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

Ploile se transformă în ninsori

În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h.

De asemenea, spre dimineața zilei de 25 ianuarie, în regiunile vestice ale teritoriuluiploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Cum va fi vremea în București

În intervalul 24.01.2021 ora 22:00 -25.01.2021 ora 10:00 cerul va avea înnorări, iar în dimineața zilei de luni, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 3…5 grade Celsius.

În schimb, luni, vremea se va răci, însă valorile termice vor fi în continuare mai mari decât mediile climatologice ale perioadei, astfel maxima va fi de 7…8 grade Celsius.

Vântul îi va deranja pe bucureșteni

Cerul va fi temporar noros și îndeosebi în prima parte a zilei va ploua slab. Vântul se va intensifica treptat după-amiază și seara, când va atinge la rafală viteze în jurul a 55 de kilometri la oră.