Gafa de proportii a autoritatilor din Capitala! La ce ora se inchid, de fapt, restaurantele
Gafa de proportii a autoritatilor din Capitala! La ce ora se inchid, de fapt, restaurantele

Autoritățile din Capitală au făcut o gafă de proporții! Aceștia au venit cu precizări importante, mai ales pentru patronii de restaurante din București, care au primit vestea cu bucurie! Așadar, s-a revenit asupra programului după care vor funcționa restaurantele!

Gafă a autorităților din Capitală! S-a aflat la ce oră se închid, de fapt, restaurantele

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a precizat că a fost emis un comunicat public cu informații eronate. Odată cu ridicarea restricțiilor privind pandemia de coronavirus, restaurantele, teatrele și cinematografele au fost redeschise, însă programul a fost transmis greșit, potrivit România TV.

Municipalitatea a precizat că restaurantele vor funcționa între orele 06:00-21:00. Traian Berbeceanu a revenit luni cu precizări și a spus că, de fapt, restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23:00.

Gafa de proportii a autoritatilor din Capitala! La ce ora se inchid, de fapt, restaurantele
Gafa de proportii a autoritatilor din Capitala! La ce ora se inchid, de fapt, restaurantele

Care sunt restricțiile ridicate de autorități

Așadar, în aceste zile restaurantele s-au închis la ora 21:00, deși termenul legal era ora 23:00. Decizia luată de autorități este cel puțin interesantă, ținând cont de faptul că interdicția circulației după ora 23:00 este în continuare valabilă, iar cetățenii care vor fi găsiți pe străzi între ora 23:00 și 05:00 dimineața vor fi amendați, dacă nu au acte justificative care să explice prezența lor pe stradă la ora respectivă.

Iată cum arăta comunicatul oferit de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care a hotărât instituirea următoarele măsuri în domeniul HoReCa, precum şi în domeniul cultural, divertisment şi recreativ începând cu data de 25.01.2021, ora 00:00, cu condiţia menţinerii ratei de incidenţă sub 3/1000 de locuitori:

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-21.00;

– activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00;

– prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară

– organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în condiţiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3245/1805/2020;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-21.00.