Reteta de carnati traditionali pentru Craciun
Reteta de carnati traditionali pentru Craciun

ProfiNews vă aduce rețeta cea mai gustoasă de cârnați pentru Crăciun. Fie că avem sau nu porc de Sărbători, trebuie să avem pe masă cârnați făcuți în casă. Mai jos vă prezentăm o rețetă tradițională de făcut cârnați fantastic de buni.

Rețeta de cârnați tradiționali pentru Crăciun, așa cum o găteau străbunii noștri

Această rețetă de cârnați de Crăciun este veche de când lumea, când oamenii mâncau sănătos și nu își calculau caloriile la fiecare masă. Vei deveni un adevărat chef, cel puțin în familie, când vei pune acești cârnați pe masa de Crăciun.

Sunt buni proaspeți, afumați și chiar congelați. Secretul stă în ingrediente. Pe lângă carnea care trebuie să fie gustoasă, fără conservați și alte minuni, și celelalte ingrediente sunt la fel de importante.

Iată care sunt ingredientele pentru rețeta de cârnați de Crăciun

  • 2 kg pulpa de porc
  • 500 g slanina de porc
  • 2 capatani usturoi
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 3 lingurite boia dulce/iute
  • 3 lingurite cimbru uscat
  • 200 gr supa de oase
  • membrane (mate) de porc pentru carnati

Cum se prepară

  • Toaca pulpa de porc si slanina si pune-le intr-un castron incapator
  • Adauga condimentele dupa gust, usturoiul zdrobit bine, ca o pasta, zeama de oase si framanta bine de tot compozitia
  • Curata bine de tot membranele pentru carnati, freaca-le cu putina sare si clateste-le in mai multe ape, atat pe exterior cat si in interior
  • Tine-le in putina apa calduta cu o lingura de otet cam 10 minute si apoi clateste-le din nou
  • Umple carnatii cu ajutorul unui dispozitiv special care se monteaza la masina de tocat carne
  • Invarte din loc in loc carnatii ca sa obtii dimensiunea dorita si leaga capetele cu sfoara alimentara
  • Pune-i apoi pe un bat sau o coada de matura de lemn si lasa-i sa se usuce cel putin 48 de ore intr-un loc uscat si racoros
  • Aceasta reteta poate fi combinata si cu carne de oaie sau de manzat, pentru un gust si mai rafinat
  • Se pot congela, afuma sau servi apoi prajiti sau la cuptor, dar sunt minunați și pe gratar