Uzinele Dacia au oprit acum productia
Uzinele Dacia au oprit acum productia

Uzinele Dacia au oprit acum producția, iar motivul este unul de necrezut, dar care afectează întreaga industrie auto. Compania Renault a emis un comunicat oficial în care a recunoscut care este problema.

Uzinele Dacia au oprit acum producția

Motivul pentru care Uzinele Dacia au oprit producția, momentan, este acela că nu mai au semiconductori. La nivel mondial este o adevărată criză de semiconductori, mai ales după măsurile economice pe care SUA le-au luat împotriva unor producători chinezi de cipuri, potrivit profit.ro.

Cei mai mulți dintre partenerii Dacia cumpără semiconductri din China, dar se pare că aceștia s-au reorintat spre alte industrii, cât în timpul pandemiei a scăzut drastic cererea din piața auto.

Uzinele Dacia au oprit acum productia
Uzinele Dacia au oprit acum productia

Este criză de semiconductori

Potrivit Direcției Comunicare Groupe Renault România, ”în cursul lunii februarie, Grupul Renault va adapta producția industrială pe fondul penuriei de componente electronice provenite de la anumiți furnizori. Astfel, activitatea de producție industrială de la Mioveni a fost întreruptă în data de 1 februarie. Echipele Grupului – Supply Chain și Achiziții sunt mobilizate pentru a gestiona impactul generat de această criză mondială, care afectează mare parte din sectorul auto”, se arată în comunicatul oficial.

Criza semiconductorilor nu a lovit doar Dacia-Renault, ci și Volkswagen Group, care a anunțat că va fi nevoit să întrerupă parțial producția în primele luni ale lui 2021.