Asistenta moarta la scurt timp dupa a doua doza de vaccin
Asistenta moarta la scurt timp dupa a doua doza de vaccin

O asistentă de la Marius Nasta a fost găsită moartă în casă după ce tocmai ce făcuse a doua doză de vaccin. Femeia nu avea 35 de ani împliniți.

Asistentă de la Marius Nasta, găsită moartă în casă. Tânăra tocmai ce făcuse a doua doză de vaccin

O asistentă de la Marius Nasta a fost găsită moartă în casă după ce a făcut a doua doză de vaccin, doza de rapel, scrie rtv.net.

Asistenta de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală a murit la scurt timp după ce s-a vaccinat anti-Covid cu a doua doză. Evenimentul trist s-a petrecut în urmă cu șase zile, iar informația a fost confirmată și de managerul unității medicale.

Femeia a murit după ce a facut a doua doza de vaccin
Femeia a murit după ce a facut a doua doza de vaccin

Femeia avea 35 de ani

Femeia era tânără, avea până în 35 de ani, și a murit la doar câteva zile după doza de rapel. Informația a fost confirmată și de managerul Spitalului Marius Nasta. De asemenea, asistenta nu era cunoscută cu probleme de sănătate. Era asistentă care a lucrat la secția de Terapie Intensivă.

Până acum, reprezentanții spitalului Marius Nasta au spus că certificatul medico-legal nu a fost încă obținut de instituție pentru a se stabili exact dacă a murit din cauza vaccinului sau din cauza altor probleme. Pe surse, însă, pe certificatul de deces este specificat că nu se cunoaște cauza decesului.

Ce efecte secundare comune apar în urma vaccinării

Este o colegă care a luptat de la începutul acestei pandemii împotriva COVID. Aşteptăm rezultatele de la această necropsie medicol-legala. Sunt examene toxicologice şi hipstopatologice a căror durată este mai mare şi sperăm să se lămurească şi acest lucru. Acest vaccin este în continuare în studii clinice. Profesioniştii din sănătate sunt încurajaţi să raporteze orice fel de reacţie adversă secundară.

Aşteptăm date suplimentare oferite de cei care realizează necropsia în aşa fel încât să fie clarificată cauza decesului. Este în continuare o raportare continuă a reacţiilor adverse. Pot să apară frecvent cefaleea, durere la nivelul locului de injectare, greţuri, insomnie şi paralizie facială care a fost menţionată de mai multe ori în România.

Deocamdată nu se poate face legătura dintre doza de rapel și moartea asistentei

Este greu în acest moment să se spună care este relaţia dintre acel rapel şi decesul pacientei. E încă un semnal de alarmă.

Trebuie, ca de fiecare dată atunci când vorbim despre administrarea unui produs medical, să se obţină acel consimţământ informat şi să existe toate datele medicale, în aşa fel încât riscurile să fie reduse la minimum şi în astfel de situaţii”, a spus Tudor Ciuhodaru, eurodeputat PSD, medic la Spitalul Clinic de Urgență Nicolae Oblu din Iași.