Teste gratuite de coronavirus, în Germania
Teste gratuite de coronavirus, în Germania

Teste gratuite de coronavirus! Cu toții ne-am dori așa ceva să se întâmple peste tot în lume, pentru depistarea infecției cu coronavirus într-un stadiu incipient, însă nu toate guvernele își permit așa ceva.

Teste gratuite de coronavirus, în Germania

Germania a făcut anunțul care a bucurat populația. De la 1 martie, vor fi oferte teste gratuite pentru depistarea coronavirusului. Astfel, chiar și persoanele asimptomatice vor ști dacă au sau nu virusul.

Prin această campanie se dorește scăderea numărului de noi infectări și depistarea cazurilor care altfel erau depistate foarte greu sau erau depistate doar atunci când pacienții ajungeau la spital, punând presiune pe sistemul medical din Germania.

Teste gratuite de coronavirus, în Germania
Teste gratuite de coronavirus, în Germania

”Sunt de acum disponibile într-un număr suficient de mare pe piaţă”

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a fost cel care a anunțat că începând cu data de 1 martie, cetățenii țării vor putea fi testați gratuit cu teste rapide antigen. Dacă îniante acestea erau scumpe și dificil de găsit, potrivit ministrului, acum ele sunt disponibile într-un număr mai mult decât suficient.

”Începând de la 1 martie, toţi cetăţenii ar trebui să poată să fie testaţi gratuit de un personal specializat în teste rapide antigenice. Ele sunt de acum disponibile într-un număr suficient de mare pe piaţă”, a anunţat ministrul german într-un mesaj publicat pe Twitter.

Testarea se va face cu ajutorul primăriilor, dar și a farmaciilor. ”Primăriile pot să ceară centrelor lor de testare sau farmaciilor lor să propună populaţiei aceste teste”, a precizat politicianul conservator. Costul testelor pentru COVID-19 urmează să fie asigurat de statul federal german, potrivit agenţiei de presă DPA.

Ce se întâmplă cu testele care vor fi pozitive

”Aceste teste pot contribui la siguranţa vieţii cotidiene, mai ales în şcoli şi în grădiniţe”, a mai spus el, precizând că ministerul pe care îl conduce se află în prezent „în negocieri cu diverşi producători”, a mai spus oficialul german.

Chiar dacă s-a spus că testele vor fi gratuite, acestea ar putea să aibă un preț pe care să și-l permită oricine. Acestea ar putea costa un euro, iar suma strânsă va fi utilă guvernului Germaniei.

Testele rapide care se dovedesc a fi pozitive vor fi validate cu un test PCR, după cum anunță Institutul de supraveghere epidemiologică Robert Koch.