Este posibila o noua crestere a numarului cazurilor de coronavirus
Este posibila o noua crestere a numarului cazurilor de coronavirus

Este anunț șoc de la ministerul Sănătății. Urmează valul 3 al epidemiei de covid, cauzată pe baza noilor tulpini de coronavirus, cea apărută în marea Britanie și cea din Africa de Sud.

Anunț șocant de la ministerul Sănătății. Urmează valul 3 al epidemiei de coronavirus

Este Anunț șoc de la ministerul Sănătății după ce reprezentanții acestuia au anunțat că urmează valul 3 al epidemiei de coronavirus în țara noastră.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut declaraţii cu privire la valul trei al epidemiei de coronavirus în România și despre noile mutaţii suferite de virusul ucigaș.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sanatatii
Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sanatatii

Valul 3 al epidemiei ar trebui să-și facă simțită prezența începând cu lunile martie-aprilie

Secretar de stat în Ministerul Sănătății vine cu veşti proaste pentru români. Înaltul oficial a anunțat că în martie și aprilie e posibil să avem din nou o creștere a numărului de cazuri în spitale.

Reprezentantul ministerului Sănătății a fpcut referire la cele două mutații suferite de virusul ucigaș care bântuie planeta.

Tulpina din Africa începe să-și facă apariția

Vorbim acum de tulpina din Marea Britanie. S-ar putea ca peste o perioadă să vorbim și de tulpina din Africa de Sud, pentru că încep deja să fie raportări de prezența acestei tulpini.

Tulpina din Marea Britanie are câteva particularități, în principiu, e cea care vizează copiii, are o rată mai mare de contagiozitate la această categorie, deci automat avem deja incluse grija din punctul acesta de vedere.

România are un plan de rezervă în ceea ce privește venirea valului 3 al pandemiei de coronavirus

De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte țări ar trebui să ne dea de gândit!

Da, avem plan de rezervă pentru această creștere, pentru că ne gândim că e foarte posibil să ajungă și la noi un val 3, drept pentru care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare, în ceea ce privește reorganizarea secțiilor și spitalelor COVID și non-COVID, pentru că trebuie să ne adaptăm”, a declarat Andreea Moldovan, în direct la Digi24.

Bilanț coronavirus. Ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore în țară

Pe de altă parte, Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 2.419 cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore după efectuarea a 12.962 de teste RT-PCR și 3.683 teste rapide antigenice. Cele mai multe îmbolnăviri noi sunt în Capitală.

Până astăzi, 21 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 779.695 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 724.333 de pacienți au fost declarați vindecați.

Câte teste PCR s-au făcut în România

De asemenea, până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.874.883 de teste RT-PCR și 249.466 de teste rapide antigenice.

În plus, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 12.962 de teste RT-PCR (7.063 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.899 la cerere) și 3.683 de teste rapide antigenice.