Se poate merge cu flori si martisoare la scoală pe 1 martie
Se poate merge cu flori si martisoare la scoală pe 1 martie

Se poate merge cu flori și mărțișoare la școală pe 1 martie? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun acum elevii, dar și părinții lor. Autoritățile s-au bâlbâit teribil și pe această temă, însă ministrul Educației a spus că el are ultimul cuvânt de spus!

Se poate merge cu flori și mărțișoare la școală pe 1 martie

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a spus că de 1 și 8 martie elevii nu ar putea oferi personal flori și mărțișoare cadrelor didactice și colegelor, din cauza ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății. Acesta prevede că este interzis schimbul de obiecte personale.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit și a făcut lumină în acest caz. Reprezentantul Guvernului Cîțu spune că florile și mărțițoarele nu sunt obiecte personale, așa că elevii pot oferi cui doresc flori și mărțișoare, pe data de 1 și 8 martie.

Se poate merge cu flori si martisoare la scoală pe 1 martie
Se poate merge cu flori si martisoare la scoală pe 1 martie

Florile și mărțișoarele nu sunt obiecte personale

“Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal, cum sunt cele prevăzute în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind școlile”, a spus miercuri, la Antena 3, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat ce va spune dacă ministrul Sănătății va avea altă opinie, Sorin Cîmpeanu a spus că el are de spus ultimul cuvânt referitor la ceea ce se întâmplă în școlile din România!

Ministrul Educației are ultimul cuvânt de spus

“Ordinul de ministru comun, educație-sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”.

Referitor la o posibilă reacție contrară venită de la Ministerul Educației, acesta a spus: “Deocamdată, școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Nici nu va transmite. E un punct de vedere oficial”, a mai spus Cîmpeanu.