Mugur Isarescu are salariu mai mare de 5 ori ca al lui Klaus Iohannis
Mugur Isarescu are salariu mai mare de 5 ori ca al lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, negru de supărare. Ce salariu are Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale Române. Câți bani încasează acesta lunar, citiți în articolul de mai jos.

S-a aflat ce salariu are Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR. Îl face invidios și pe președintele României

Klaus Iohannis, primul om al țării, are motive de supărare când va afla ce salariu are Guvernatorul Băncii Naționale Române, Mugur Isărescu, scrie rtv.net.

Salariul lui Mugur Isărescu este peste media celor încasate directori din instituţii de stat. În plus, guvernatorul BNR primeşte pensie, precum şi o indemnizaţie în calitate de membru al Consiliului de Administrație.

Guvernatorul BNR si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis
Guvernatorul BNR si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis

Cât câștigă lunar Guvernatorul BNR

Astfel, Guvernatorul Băncii Naţionale a României a declarat că are un venit anual de 897.578 de lei, adică în fiecare lună primeşte aproape 75.000 de lei.

De asemenea, Mugur Isărescu primeşte 30.612 lei în calitate de membru titular al Academiei Române, precum şi 3.739 de lei ca profesor la Academia de Studii Economice.

Guvernatorul BNR are un salariu mai mare de 5 ori ca președintele României

Prin comparaţie cu președintele României, Klaus Iohannis, guvernatorul BNR are un salariu chiar de cinci ori mai mare. Potrivit declaraţiei de avere, şeful statului a raportat un venit anual 179.735 de lei.

Mugur Isărescu este fanul maşinilor americane. Guvernatorul BNR este proprietarul unui autoturism Eagle, fabricat în 1993.

Ce salariu are vice-Guvernatorul BNR

De asemenea, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu are un salariu de aproape 42.000 de lei, dar lui i se adaugă și indemnizația de membru în CA, adică 19.000 de lei.

În total, Florin Georgescu duce acasă nu mai puțin de 61.000 de lei. La rândul lor, viceguvernatorii Leonardo Badea și Eugen Nicolaescu au salarii de 38.192 de lei, conform Fanatik. Și ei iau și indemnizații de CA de aproape 19.000 de lei.

Ce pensie va avea Mugur Isărescu

Potrivit sursei citate, la încetarea contractului individual de muncă, salariații Băncii Naționale a României beneficiază de o indemnizație de pensionare egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit.

Această indemnizaţiei de pensionare este acordată cu o condiţie – aceea ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără intrerupere, cel puţin șase ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condițiilor legale de încetare a contractului individual de muncă.

Salariații BNR au și indemnizații de vacanță

De asemenea, salariații BNR primesc anual și o indemnizație de vacanță în valoare de 100% din salariul net lunar, alte drepturi bănesti de maximum 1,6 salarii nete lunare și o sumă din fondul de participare a salariaților la profit – în funcție de cuantumul fondului constituit.