Morosan Gheorghe, monstrul de la Onesti
Morosan Gheorghe, monstrul de la Onesti

Detalii şocante din ancheta crimelor de la Oneşti ies la iveală. S-a aflat ce făcea soția pensionarului ucigașului în timp ce acesta îi ținea ostatici pe cei doi oameni.

Răsturnarea de situație în cazul luării de ostatici de la Onești. Ce s-a găsit în geanta soției criminalului

Ies la suprafață detalii şocante din ancheta crimelor de la Oneşti, unde un bărbat a ucis pe alții doi după ce îi luase ostatici, prentru că îi găsise în fosta lui casă. Ce făcea soția ucigașului în timp ce soțul luase ostaticii este incredibil. De altfel, femeia a fost reținută de polițiști.

În timp ce polițiștii așteptau în fața blocului, soția îl ținea la curent pe criminal cu ce se întâmplă și îi cobora țigări pe balcon de la etaj chiar sub ochii oamenilor legii. Mai mult, surse citate de România TV spun că femeia l-ar fi ajutat pe criminal să-i imobilizeze pe cei doi bărbaţi pe care i-a înjunghiat mortal.

Morosan Gheorghe si sotia lui
Morosan Gheorghe si sotia lui

Soția se afla desupra apartamentului unde au avut loc ororile comise de soțul său

În plus, soţia criminalului va fi propusă pentru arestare preventivă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată la Bacău, comisarul şef Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

Potrivit anchetatorilor, soţia criminalului se afla în apartamentul de deasupra celui în care erau ţinuţi cei doi muncitori ostatici şi îşi încuraja soţul în demersul său.

Soția l-a încurajat pe soț să facă ce a făcut

Soţia lui i-a transmis că face bine ceea ce face, motiv pentru care, din câte cunosc, este prezentată cu propunere de arestare preventivă. Ea stătea deasupra apartamentului în care avea loc incidentul. Era la nişte prieteni, în mod constant, mai ales soţia mergea acolo”, a spus directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

Femeia a fost reţinută încă din noaptea de luni spre marţi, fiind suspectă de comiterea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate. De asemenea, în geanta femeii s-au găsit coliere de plastic exact ca acelea pe care soțul său le-a folosit să îi lege pe ostatici.

Moroșan Gheorghe mai are 4 condamnări la activ

Criminalul de la Oneşti mai are la activ alte patru condamnări – în anii 1987, 1991, 1992 şi 2010, ultima fiind în Italia pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Vă reamintim că doi bărbaţi, care lucrau într-un apartament din Oneşti, au fost luaţi ostatici şi apoi ucişi de un bărbat de 68 ani, fost proprietar al aparlamentului în care aştia făceau reparaţii. La faţa locului au venit forţele de ordine, dar şi un negociator, care a încercat, mai multe ore, să îl determine pe bărbat să renunţe la intenţiile sale.

Când i-a omorât agresorul pe ostatici

După mai multe ore de sechestru, una dintre victime a încercat să îl atace pe cel care i-a sechestrat, moment în care a fost înjunghiată. Ulterior, a fost atacat cu cuţitul şi înjunghiat şi al doilea bărbat sechestrat.

Atunci, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital. Agresorul a fost internat în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru omor calificat.Detalii şocante din ancheta crimelor de la Oneşti. Ce făcea soția ucigașului