Elena Udrea a primit lovitura de grație
Elena Udrea a primit lovitura de grație

Elena Udrea a primit lovitura de grație. Ce măsură au luat procurorii DNA, citiți în articolul de mai jos. DNA vrea să se asigure că Elena Udrea va fi în țară atunci când va primi sentința finală a instanței în dosarul finanțării campaniei electorale din anul 2009.

Elena Udrea a primit lovitura dură din partea DNA. Ce se întâmplă cu fostul demnitar

Elena Udrea a primit lovitura de grație. Ce măsură au luat procurorii DNA. Decizie de ultimă oră luată de procurorii DNA în cazul Elenei Udrea. Procurorii DNA vor să se asigure că fostul ministru al Turismului nu fuge iar din ţară, cum a ami făcut-o. În acest sens, DNA vrea să ceară punerea sub controlul judiciar al Elenei Udrea.

Procurorii anticorupţie vor să evite situația din trecut când Elena Udrea s-a sustras executării condamnării în dosarul Gala Bute. Aceştia vor să se asigure astfel că aceasta nu va fugi din țară înainte de pronunțarea definitivă a instanței în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale din 2009.

Elena Udrea a primit lovitura de grație
Elena Udrea a primit lovitura de grație

Elena Udrea va fi pusă sub control juduciar

Solicitarea procurorilor DNA de punere sub control judiciar a Elenei Udrea va fi judecată vineri la Curtea de Apel Bucureşti, aceeaşi instanţă care a condamnat-o pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 pentru candidatul PDL Traian Băsescu.

Decizia CAB nu este definitivă, iar Elena Udrea a anunţat deja că va face apel. Cazul va fi judecat de Curtea Supremă.

Elena Udrea a primit o sentință de 6 ani de închisoare, plus un spor de 2 ani, adică 8 ani de închisoare în total

Condamnă pe Elena Udrea la 6 ani pentru instigare la luare de mită.

Condamnă pe Elena Udrea la 5 ani pt instigare luare de mită (altă faptă).

Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru spălare de bani.

Condamnă pe Elena Udrea la 5 ani pentru spălare de bani (altă faptă).

Condamnă pe Elena Udrea la 3 ani închisoare pentru spălare de bani (a treia faptă).

Condamnă pe Elena Udrea la 5 ani pentru spălare de bani (altă faptă).

Condamnă pe Elena Udrea la 4 ani închisoare pentru spălare de bani (a cincea faptă).

Fiica lui Traian Băsescu, Ioana, 5 ani de închisoare cu executare

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru mai multe fapte de corupție. Contopind pedepsele, fiica președintelui a fost condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul privind campania electorală din 2009.

Elena Udrea a venit cu o primă reacţie după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este judecată pentru fapte de mare corupție în timpul campaniei electorale din 2009 pentru Traian Băsescu.

Care ar fi, de fapt, ținta procurorilor DNA

Fie este o răzbunare dusă până la capăt, pentru că am vorbit despre anumite lucruri. În cazul meu, eu am devoalat sistemul ocult care conducea România și care o conduce și azi, de drept, prin alte personaje. (…) Nu poți să dai opt ani pentru o participare la un referendum, atunci ce mai dai pentru un omor sau un viol?! O să ajugem să dăm pedepse mai mici ?!

Este răzbunarea lor, să dovedeasca faptul că ei merg până la capăt și nu te lasă. Instanța a recunoscut că în 2009 era funcționabil vechiul Cod Penal, în care nu era prevăzută luarea de mită pentru altul. Aceasta a fost introdusă în 2014 șu, cu toate acestea, mă condamnă pentru fapta aceasta. Este INCREDIBIL. Și nu e vorba de interpretare, este vorba de cunoștințe de drept elementare. E clar că atunci când o acuzi pe fiica preşedintelui, pe fiu, pe nepot, e clar că ţinta e Traian Băsescu”, a mai afirmat Udrea.