Meciurile Euro de la Bucuresti se vor desfasura cu suporteri sau fara?
Meciurile Euro de la Bucuresti se vor desfasura cu suporteri sau fara?

Ședință foarte importantă astăzi a Comitetul Interministerial Euro 2020! Structurile statului implicate în lupta împotriva coronavirusului s-au întrunit astăzi pentru a discuta cum se vor desfășura meciurile Euro de la București: cu sau fără spectatori!

Meciurile Euro de la București se vor desfășura cu suporteri sau fără?

După o ședință destul de lungă, la care au participat reprezentanți ai Federației Române de Fotbal, dar și secretarul de Stat din MAI Raed Arafat, cât și Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, dar și reprezentanți de la ministerele Sportului, Internelor și de Externe, s-a ajuns la o concluzie.

S-a stabilit că meciurile de la Campionatul European se vor desfășura cu spectatori în tribune, ce puțin la București. Aena Națională nu se va mai umple, ca altădată, ci suporterii vor ocupa doar 25% din capacitatea stadionului.

Meciurile Euro de la Bucuresti se vor desfasura cu suporteri sau fara?
Meciurile Euro de la Bucuresti se vor desfasura cu suporteri sau fara?

12 orașe din Europa găzduiesc meciurile de la Euro

Așadar, aproximativ 12.000 de oameni vor putea sta în tribune la cele patru meciuri ale Campionatului European care se vor desfășura la București.

”După mai multe ore de prezentare a unor scenarii și de dezbatere a acestora, Comitetul Interministerial Euro 2020 a ajuns la un consens: în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Națională în limita cotei de 25% din capacitatea totală. 

Autoritățile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranță deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile EURO 2020”, se arată într-un comunicat emis de FRF.

12 orașe din Europa ar trebui să găzduiască meciurile de la Euro 2020: Londra, München, Roma, București, Bilbao, Amsterdam, Glasgow, St. Petersburg, Copenhaga, Dublin, Budapesta și Baku, iar Campionatul European ar trebui să încapă peste 100 de zile, după ce a fost amânat vara trecută din cauza pandemiei de coronavirus.

Iată cum arată grupele Euro 2020

GRUPA A (MECIURILE LA ROMA ȘI BAKU): Turcia, Italia, Elveția, Țara Galilor;
GRUPA B (ST. PETERSBURG ȘI COPENHAGA): Danemarca Belgia Rusia Finlanda;
GRUPA C (AMSTERDAM ȘI BUCUREȘTI): Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord
GRUPA D (LONDRA ȘI GLASGOW): Anglia, Croația, Scoția, Cehia;
GRUPA E (BILBAO ȘI DUBLIN): Spania, Polonia, Suedia, Slovacia
GRUPA F (MUNCHEN ȘI BUDAPESTA): Ungaria, Franța, Germania, Portugalia.

Euro 2020: ce meciuri se joacă la București

Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie. Austria o va întâlni pe Macedonia de Nord, de la ora 18.00. Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze la București, cu Macedonia de Nord. Partida e programată la ora 15:00. Ultimul duel din faza grupelor care se va disputa pe Arena Națională – 21 iunie, între Ucraina și Austria, de la ora 18:00.

De asemenea, Bucureștiul a primit a șasea „optime”, cea în care se vor întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța și Germania, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în „optimi”. Meciul se va disputa la 21:00.