Parlamentarii au propriul centru de vaccinare
Parlamentarii au propriul centru de vaccinare

Românii se înghesuie să se vaccineze. Se programează pe platforma STS și așteaptă săptămâni la rând să se vaccineze, alții se duc la sute de kilometri pentru a fi imunizați, în timp ce parlamentarii români au propriul centru de vaccinare.

Parlamentarii au propriul centru de vaccinare

Statul parlamentarilor este unul special chiar și atunci când vine vorba despre vaccinare. Dovada vie o constituie centrul de vaccinare de la Parlament, unde aleșii neamului se pot vaccina, dacă doresc.

Cu toate acestea, se pare că parlamentarii nu prea se înghesuie să se imunizeze, ținând cont de faptul că mulți nici măcar nu știu de existența acestui centru. Printre ei se numără și Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților. ”Nu mă întrebați. (…) Voi lua legătura cu secretarul general al Camerei Deputaților și vor verifica acest lucru. Angajații Camerei interacționează cu parlamentarii și ei trebuie să fie vaccinați pentru că altfel există un risc suplimentar pentru activitaea parlamentului”, a declarat Ludovic Orban pentru AlephNews.

Parlamentarii au propriul centru de vaccinare
Parlamentarii au propriul centru de vaccinare

Mulți parlamentari nici măcar nu știu că au centru propriu de vaccinare

Însă unii parlamentari au recunoscut că știau de existența centrului de vaccinare de la Parlament. ”Am auzit că s-a înființat la S1 centru de vaccinare. (…) Ca să nu se ducă la alte centre în Capitală, bănuiesc că sunt locuitori în Capitală, s-a făcut acest centru aici”, a recunoscut Lucian Lungoci, deputat PSD.

Ciprian Ciubuc, deputat AUR, a spus însă că nu este corect ca parlamentarii să aibă propriul centru de vaccinare. ”Nu trebuie să existe un centru de vaccinare neapărat aici la parlament pentru că deputații sunt cetățeni români și n-ar trebui să aibă o prioritate”, a spus deputatul AUR.

Deși nu sunt mulți parlamentarii care știu despre acest centru de vaccinare, Ionel Dancă, deputat PNL, spune că este normal să fie un centru de vaccinare acolo unde există cerere. ”Nu consider nimic anormal să existe cât mai multe centre de vaccinare acolo unde există doritori să se vaccineze”, a spus Dancă.

Vaccinul nu te scapă de infecție

Chiar dacă ne imunizăm, nu suntem feriți de temutul virus, iar acest lucru l-au recunoscut și autoritățile. Acestea susțin însă că boala nu va mai fi atât de agresivă, în cazul unui pacient care s-a imunizat.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, Valeriu Gheorghiță, a recunoscut marți că peste 7.000 de persoane au făcut infecție după administrarea primei doze de vaccin, în timp ce peste 1.000 au făcut Covid după ce au primit ambele doze.

”De la începutul vaccinării și până în prezent un număr de 7.145 de persoane, ceea ce înseamnă 0,49% din totalul celor vaccinați cu prima doză, au avut un test pozitiv de infecție cu Sars-Cov-2 după administrarea primei doze. Dintre acestea, peste 2.083 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 30%, care au fost confirmate cu infecție Sars-Cov-2 după administrarea primei doze, au efectuat și doza de rapel la acest moment”, a declarat Valeriu Gheorghiță.