Reteta delicioasa de desert de post-Tarta de cocos
Reteta delicioasa de desert de post-Tarta de cocos

Tartă cu cocos. Cea mai simplă și delicioasă rețetă de post. Se pregătește simplu, rapid și este foarte gustoasă. Vezi în articolul de mai jos cum se prepară tarta cu cocos, cea mai savuroasă prăjitură de post.

Rețetă delicioasă de post. Încearcă astăzi o tartă cu cocos

Rețetă desert de post, tartă cu cocos. Aceasta este cea mai simplă și delicioasă rețetă de desert de post. Se pregătește simplu, rapid și este foarte gustoasă.

Vezi în articolul de mai jos cum se prepară tarta cu cocos, cea mai savuroasă prăjitură de post.

Tarta de cocos este o reteta de desert de Post
Tarta de cocos este o reteta de desert de Post

Ingrediente rețetă desert tartă cu cocos-aluat

200 de grame fulgi de cocos;
40 de grame făină de cocos – dacă nu aveți sau nu vreți să folosiți, poate fi înlocuită fără nicio problemă cu cea clasică;
130 de grame  – echivalentul a nouă linguri – ulei de cocos nerafinat, la temperatura camerei;
două linguri de zahăr;
o lingură de zeamă de lămâie;
un praf de sare.

Ingrediente retetă desert tartă cu cocos-umplutură:

590 de mililitri de lapte de cocos – aproape o cutie și jumătate;
90 de grame de zahăr tos;
un praf de sare;
esență de vanilie;
60 de grame de amidon de porumb.

Opțional, pentru decorare, se pot folosi în jur de jumătate de kilogram de fructe, la alegere.

Mod de preparare tartă cu cocos

Se iau ingredientele pentru aluat și se amestecă bine, într-un bol, până se obține o compoziție omogenă. După ce ingredientele au fost omogenizate, se așează într-o tavă ce se lasă în cuptor timp de opt până la 12 minute. După ce este scoasă, se lasă la răcit, apoi se dă la frigider.

Umplutura pentru tarta de cocos se prepară simplu. Într-un vas mai mic, se pun 400 de mililitri din laptele de cocos, zahărul și praful de sare și se amestecă ușor, din când în când, până ce zahărul se dizolvă complet.

Când se adaugă cu amidonul

În laptele rămas se pune amidonul și se amestecă până când compoziția este bine omogenizată. Se ia vasul de pe foc, se toarnă amestecul cu amidon și pe pune înapoi pe foc, la flacără mică.

Timp de un minut, trebuie amestecat continuu. Atenție, trebuie luat de pe foc imediat după ce compoziția începe să se îngroașe, altfel structura amidonului va fi afectată, ceea ce va duce la stricarea umpluturii pentru tarta de cocos. Se adaugă apoi esența de vanilie și se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei.

Cum se asamblează tarta cu cocos

Ultimul pas este ”asamblarea” prăjiturii de post. Umplutura se toarnă, pur și simplu, peste aluatul abia scos din frigider și se ține la rece cel puțin o oră.

Dacă ați ales să o decorați cu fructe, acestea se adaugă exact înainte de servire. Vă dorim Poftă Bună!!!