Ambii tineri batuti de politisti au murit
Ambii tineri batuti de politisti au murit

Cel de-al doilea tânăr bătut de polițiștii de la Secția 16 din București a murit! Prietenul său, care a fost bătut și el în aceeași seară de oamenii legii, deoarece nu purtau măști de protecție, a murit în urmă cu câteva zile.

Ambii tineri bătuți de polițiști au murit

Cazul care a șocat România, după ce mai multe imagini cu doi tineri bătuți și batjocoriți de polițiști ai secției 16 au ajuns pe Internet, se complică acum, după ce ambele victime au decedat la scurt timp după ce au primit corecția demnă de filmele de acțiune. Așadar, tanarul care a fost batut de catre politistii de la sectia 16 a decedat inexplicabil vineri. Pentru acest lucru si mai ales ca sunt suspiciuni cu privire la moartea lui, la parchetul de pe langa Tribunalul București s-a deschis dosar penal pentru moarte suspectă.

Urmează să fie efectuată autopsia tânărului respectiv pentru a se vedea exact cauza decesului său. Acesta cerea polițiștilor 500.000 de euro pentru bătaia pe care a încasat-o, iar familia sa, soția, fiul și părinții au de gând să ducă mai departe demersul său. Apropiații săi spun, totuși, că era cunoscut ca fiind consumator de droguri și este posibil să fi murit în urma unei supradoze. Acesta a fost găsit mort în apartamentul unui prieten de-al său.

Ambii tineri batuti de politisti au murit
Ambii tineri batuti de politisti au murit

Moarte suspectă

Celălalt tânăr, decedat în urmă cu câteva zile, a murit în urma unor probleme apărute la nivelul plămânilor, deși familia lui spune că nu a avut niciodată probleme cu plămânii sau alte probleme de sănătate. Surse din Parchet susțin că moartea celor două victime nu ar periclita ancheta, de vreme ce suspecții ar fi recunoscut acuzațiile la audieri.

Amintim că în septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

Procurorii susţin că, pe 1 septembrie 2020, în jurul orei 01:45, agenţii de la Secţia 16 au organizat un filtru în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti, context în care au fost abordaţi de cei doi tineri, care le-au adresat reproşuri cu privire la faptul că nu purtau măşti de protecţie.

Bătuți și batjocoriți de polițiști

”În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii uneia dintre persoanele vătămate pentru reproşurile adresate, 7 dintre inculpaţi, având asupra lor armamentul din dotare, au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinţei sale pe un teren viran situat la periferia municipiului Bucureşti, Sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi tălpilor.

Scandalul ia amploare: Unul dintre poliţiştii acuzaţi de tortură e lider de sindicat. Au apărut imagini cu o altă bătaie aplicată chiar în Secţia 16 (Video)
 
Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante. În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate. După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran”, spun procurorii.