Protestul s-a terminat cu violente in Bucuresti, luni noapte
Protestul s-a terminat cu violente in Bucuresti, luni noapte

Centrul Capitalei a fost devastat în urma protestelor care au avut loc în seara de luni, 29 martie. Sute de persoane sunt audiate chiar în aceste momente.

Bucureștiul, devastat în urma protestelor de luni seară. Zeci de jandarmi au fost răniți, iar sute de persoane sunt audiate

Centrul Bucureștiului a fost devastat în urma protestelor de luni noapte, scrie rtv.net. Sute de persoane sunt audiate marți dimineață.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, împreună cu Instituţia Prefectului şi cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au organizat,  marţi dimineaţă, o declaraţie de presă pe tema incidentelor petrecute marţi noapte.

Prefectul Capitalei, mulțumiri pentru forțele de ordine

Astfel, prefectul Capitalei le-a mulţumit celor care respectă măsurile de restricţie, dar şi forţelor de ordine pentru modul în care au acţionat în cazul incidentelor de marţi noapte.

Multumesc bucureştenilor care respectă ordinea şi măsurile. Referitor la incidentele de azi noapte, protestul a fost tinut sub control de fortele de ordine şi ţin să le multumesc. spre finalul protestului, un grup a devenit agresiv, iar fortele de ordine au reactionat cu profesionalism. Fortele de ordine sunt profesioniste si vor actiona cu fermitate pentru stabilirea ordinii”, a spus prefectul Capitalei.

Jandarmeria a identificat 300 de persoane violente

De asemenea, conform Jandarmeriei, din cele 300 de persoane care au devenit agresive marţi noapte, au fost identificate 188.

Avem identificate 188 de persoane. Un aspect important e ca 12 dintre colegii mei au fost răniţi, trei dintre ei au fost transportati la Floreasca. Vreau să asigurăm cetăţenii Capitalei că toate acţiunile noastre sunt făcute doar pentru protecţia cetăţenilor”, a transmis reprezentantul Jandarmeriei.

188 de persoane sunt audiate

În plus, Poliţia Capitalei a transmis că toate cele 188 de persoane sunt audiate, fiind aplicate 222 de sancţiuni contravenţionale.

Toate cele 188 de persoane sunt la acest moment identificate, fotografiate, mare parte dintre acestea au fost sanctionate. Au fost aplicate 222 de sanctiuni. Persoanele identificate sunt audiate”, a transmis reprezentantul Poliţiei Capitalei.

Proteste au avut loc în mai multe orașe din țară. Diana Șoșoacă și George Simion, prezenți la protestul din București

În Bucureşti şi în alte oraşe din țară au avut loc proteste împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei. Protestele au început concomitent, luni, la ora 17:00.

În București, protestatarii din Piaţa Universităţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei, unde s-au unit două grupuri de protestatari. Numărul maxim de persoane care au voie să participe la acţiuni de protest a fost cu mult depăşit. Printre protestatari s-au liderul AUR, George Simion, dar şi parlamentarul independent, Diana Şoşoacă.

Violențele au început după orele 23:00

Amploarea protestului din Capitală s-a redus considerabil, iar Jandarmeria chiar anunţa în jurul orei 23:00, că nu pregăteşte intervenţia în forţă, pentru că nu au fost incidente care să impună o astfel de intervenţie.

După asta, un grup de manifestanţi a pornit către Piaţa Unirii unde s-au produs mai multe violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.