Medicii care cer ridicarea restrictiilor pot ramane fara licenta
Medicii care cer ridicarea restrictiilor pot ramane fara licenta

Mai mulți medici din România au semnat o scrisoare deschisă prin care cer autorităților române să ridice toate restricțiile impuse de guvern pentru stoparea pandemiei de coronavirus. Acum riscă să rămână fără licența de medic!

Medicii care cer ridicarea restricțiilor pot rămâne fără licență

Mai mulți medici, printre care se numără și Monica Pop, Razvan Constantinescu, Adina Alberts, precum și farmaciști și stomatologi, au lansat o scrisoare deschisă în care cer presedintelui Klaus Iohannis, parlamentarilor si guvernantilor pur și simplu „incetarea politicii de perpetuare a starii in care se afla Romania de un an incoace si revenirea la starea de normalitate”.

Acestia apreciaza că este greșită strategia de combatere a pandemiei și critică obligativitatea purtării măștii în aer liber, monitorizarea temperaturii la intrarea în magazine. În plus, solicită anularea restricțiilor de circulație, întreruperea promovării vaccinurilor anti-COVID. Cu alte cuvinte, medicii vor ca românii să revină la viața de dinainte de pandemie fără a se ține cont de virusul care a ucis doar în România peste 24 de mii de persoane.

Medicii care cer ridicarea restrictiilor pot ramane fara licenta
Medicii care cer ridicarea restrictiilor pot ramane fara licenta. Foto: Adina Alberts

Alte solicitări cuprinse în scrisoarea deschisă:

„1. Incetati cu obligativitatea purtarii mastilor, mai cu seama in aer liber.
Mastile sunt dispozitive medicale si, daca nu sunt utilizate corect, nu folosesc la nimic! Ba, mai mult, dupa o perioada scurta de purtare intr-un spatiu nesteril, acestea devin focare de infectie, intrucat se umezesc, iar germenii gasesc in ele un mediu de cultura perfect. Despre cele neconforme (majoritatea celor care se gasesc in Romania) nici nu mai vorbim.
Incetati sa ne obligati copiii sa poarte masti la scoala!

2. Incetati cu monitorizarea temperaturii la intrarea in magazine sau in alte institutii!
Determinarea temperaturii si triajul epidemiologic pe care il fac „medicii-agenti de paza” este un act medical care ar trebui sa fie efectuat (conform legislatiei romanesti, dar si mondiale, in materie) numai de personal calificat.

3. Incetati cu interdictiile de circulatie! Interzicerea circulatiei cetatenilor in anumite intervale de timp nu are nicio logica din punct de vedere epidemiologic.

Prin masurile restrictive, ati decredibilizat Politia si Jandarmeria. I-ati transformat pe politisti si jandarmi in infractori, impunandu-le sa aplice niste acte administrative care incalca flagrant Constitutia si legile tarii!

4. Incetati cu promovarea vaccinurilor anti-Covid!
Legislatiile romaneasca, dar si cea europeana, interzic reclama la medicamente. Vaccinarea este un act medical. Niciun act medical nu poate fi facut sub constrangere sau presiune!

5. Nu mai obstructionati medicii sa-si trateze pacientii cu scheme de tratament pe care le considera ei ca fiind cele mai potrivite pentru acestia!

Colegiul Medicilor a primit scrisoarea deschisă 

6. Incetati cu discreditarea si compromiterea corpului medical, a actului medical, a spitalelor. Orice voce din lumea medicala care indrazneste sa rosteasca public o alta opinie decat cea oficiala este discreditata in cel mai grosolan mod posibil.

Colegiul Medicilor a primit scrisoarea deschisă a medicilor care nu au nimic de-a face cu pandemia de coronavirus, fiind oftalmologi, nutriționiști și stomatologi. După ce s-a analizat scrisoarea respectivp, s-a decis ca toți medicii semnatari să fie cercetați de Colegiul medilor, iar sancțiunil pot merge până la retragerea licenței de medic, potrivit România TV.