Ce se intampla in 2021 cu UNTOLD si Neversea
Ce se intampla in 2021 cu UNTOLD si Neversea

Festivalurile UNTOLD și Neversea ar putea avea loc în 2021. Organizatorii celor mai mari două festivaluri de muzică din România vin cu propuneri concrete pentru autorități astfel încât cele două evenimente să poată avea loc.

Festivalurile UNTOLD și Neversea ar putea avea loc în 2021

Organizatorii UNTOLD și Neversea au pregătit argumente pe câteva sute de pagini pentru a merge în fața autorităților. Vor ca cele două festivaluri să se țină anul acesta în România și spun și ce sunt dispuși să facă în fiecare zi, pentru siguranța tinerilor care vor participa la evenimente.

”Eu sunt foarte optimist, pentru că în 2021 suntem într-un scenariu mult mai favorabil decât în 2020. În acest an, iată că avem soluţii non-invazive de testare rapidă. Ar fi greşit să spunem că doar cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul poate au dreptul să meargă la un eveniment sau restaurant, hotel. Noi propuneam, în ceea ce priveşte UNTOLD şi Neversea, testare rapidă în fiecare zi a festivalului. Avem resursele necesare de verificare”, a declarat Eduard Chereji, director de comunicare al celor două festivaluri.

Ce se intampla in 2021 cu UNTOLD si Neversea
Ce se intampla in 2021 cu UNTOLD si Neversea

Emil Boc susține redeschiderea festivalurilor

”Am vorbit cu cei din Barcelona, cu cei din Olanda şi Germania. De peste tot avem deja strânse concluziile. Sunt peste 100 de pagini pe care le-am pregătit pentru întâlnirile cu autorităţile. Şi una dintre cele mai importante concluzii a fost că la un eveniment, acolo unde se testează, oamenii sunt mult mai în siguranţă decât dacă merg la supermarket”, a mai spus Chereji.

Chiar și Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a susținut că „este momentul în care ne putem gândi la organizarea unor astfel de evenimente.”

Concert-experiment la Cluj?

Primarul Clujului, Emil Boc, are și el o soluție pentru ca organizarea festivalului UNTOLD din acest an să aibă loc fără probleme. Acesta le propune autoritățile de la București organizarea unui concert experiment la Cluj.

”Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.

Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a spus Emil Boc.