Vlad Marinescu s-ar fi sinucis din cauza celor vazute la ATI din cauza coronavirusului
Vlad Marinescu s-ar fi sinucis din cauza celor vazute la ATI din cauza coronavirusului

Cine este, de fapt, medicul care s-a sinucis din cauza stresului din spital. Doctorul în vârstă 28 de ani din Timișoara, care lucra la secția de Terapie Intensivă, a fost găsit mort în casă. Potrivit unor surse medicale, medicul s-ar fi sinucis.

Ce substanță și-ar fi injectat în corp medicul din Timișoara care a fost găsit mort în casă

S-a afalt cine este, de fapt, medicul care s-a sinucis din cauza stresului din spital. Tânărul medic Vlad Marinescu, în vârstă de 28 de ani, din Timișoara, lucra la secția de Terapie Intensivă (ATI) și avea grijă de pacienții cu Covid. Acesta a fost găsit mort în casă.

Medicii de la Ambulanță l-au resuscitat timp de o oră, dar din nefericire nu l-au putut salva.

Vlad Marinescu avea 28 de ani
Vlad Marinescu avea 28 de ani

Mama lui Vlad Marinescu l-a descoperit căzut jos

Conform primelor informații, medicul din Timișoara și-ar fi pus capăt zilelor. Apelul a fost făcut la 112 în jurul orei 22:00 în data de 4 aprilie de către mama medicului. Aceasta a anunțat că fiul ei este prăbușit la pământ și că bănuiește că și-ar fi injectat o substanță folosită în secțiile ATI din spitale.

Medicul lucra la Spitalul Județean din Timișoara și, potrivit colegilor, acesta se plângea de oboseală în ultima perioadă. La fața locului a sosit un echipaj de ambulanță, însă, o oră mai târziu, s-a constatat decesul medicului. A fost deschis și un dosar de ucidere din culpă.

Medicul și-ar fi injectat o substanță în corp

Medicul de 28 de ani şi-ar fi injectat propofol, o substanţă anestezică utilizată frecvent în spitalele din România, aceeaşi substanţă care a dus şi la moartea lui Michael Jackson, scrie romaniatv.net.

Managerul spitalului a tras şi un semnal de alarmă, având în vedere că, din informaţiile iniţiale, ar putea fi vorba de o sinucidere, care poate fi atribuită stresului imens la care sunt supuşi medicii în această perioadă.

Medicul a fost resuscitat, însă fără succes

El a fost găsit în stare de inconştienţă de un echipaj SMURD în această dimineaţă, în jurul orei 6,00, din informaţiile pe care le avem. Din păcate, manevrele de resuscitare au eşuat şi nu a mai putut fi salvat. Ne exprimăm nu doar regretul, ci condoleanţele pentru familia medicului.

Era un medic excepţional, un student de nota 10, preocupat de profesia aceasta, a lucrat o perioadă şi pe zona roşie COVID, cu bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, în Spitalul Judeţean Timişoara. În ultima perioadă a lucrat din nou pe ATI non-COVID”, a spus Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Moartea medicului este considerată un semnal de alarmă

Managerul spitalului a tras şi un semnal de alarmă, având în vedere că, din primele informații, ar putea fi vorba de o sinucidere, care poate fi atribuită stresului imens la care sunt supuşi medicii în această perioadă.

Să nu creadă cineva că dacă noi suntem medici suntem Dumnezei, că nu avem trăiri emoţionale, vieţi personale sau probleme de sănătate. După un an de luptă cu această boală, indiferent de specialitatea pe care o au medicii, indiferent de experienţă, dacă lucrezi şi 24 de ore pe zi după o gardă, dacă ştii că ai făcut tot ce ai putut şi totuşi un pacient moare, indiferent că e patologie COVID sau nu, asta nu înseamnă că pe doctori nu-i afectează. Îi afectează enorm, pentru că şi ei sunt oameni”, a adăugat dr. Raul Pătraşcu.