Paul Kern nu a dormit timp de 40 de ani dupa ce a fost impuscat in cap
Paul Kern nu a dormit timp de 40 de ani dupa ce a fost impuscat in cap

Povestea șocantă a soldatului împușcat în cap în Primul Război Mondial. Omul nu a mai putut să doarmp deloc, timp de 40 de ani.

Paul Kern, omul care nu a dormit 40 de ani. Bărbatul a fost împușcat în cap pe front

Aceasta este povestea șocantă a unui soldat ungur împușcat în cap în Primul Război Mondial, scrie digi24.ro. După nefericitul incident bărbatul nu a mai putut să doarmă timp de 40 de ani.

Paul Kern este unul dintre milioanele de unguri care au luptat în Primul Război Mondial. A răspuns chemării de a-l răzbuna pe Arhiducele Franz Ferdinand. Uciderea acestuia în Sarajevo a declanșat în cele din urmă Primul Război Mondial.

Ce l-a determinat pe Paul Kern să se înroleze

Paul Kern s-a înrolat în armata ungară imediat după asasinarea lui Franz Ferdinand având misiunea  de a ”curăța” frontul de est de trupele rusești, scrie Business Insider.

Astfel, în anul 1915 a fost împușcat în cap de un soldat rus. A fost pentru ultima dată când tânărul soldat Paul Kern a închis ochii. Aceasta a fost soarta multor soldați în timpul Primului Război Mondial. Numai că Paul Kern și-a revenit în spitalul improvizat pe front, iar de atunci, timp de 40 de ani, nu a mai dormit deloc.

După ce s-a trezit după împușcare nu a mai dormit niciodată

Din momentul în care și-a revenit după împușcare, până la moartea lui, care a avut loc în anul 1955, Paul Kern nu a mai adormit. Asta chiar dacă somnul este considerat esențial în sănătatea și funcționarea optimă a oamenilor.

Somnul ajută la eliberarea unor proteine esențiale pentru buna funcționare a creierului, are rolul de a elimina sinapsele care nu sunt necesare și restaurează funcția cognitivă. Oamenii care nu dorm pentru perioade lungi de timp experimentează halucinații și schimbări de personalitate. În testele de laborator, efectuate pe șoareci, lipsa odihnei duce chiar la deces.

Încercarea de a dormi, foarte obositoare

Timp de 40 de ani, însă, Paul Kern nu a experimentat niciunul din aceste simptome. Ziarul The Adelaide Chronicle scria că singura problemă pe care Paul Kern o experimenta era o durere ocazională de cap.

De asemenea, ziariștii vremii au relatat că fostul soldat a încercat inițial să adoarmă, însă îl extenua mai mult acest efort decât continuarea activităților obișnuite și pe timpul nopții.

Inițial, medicii nu l-au crezut

Medicii au fost sceptici și au refuzat să-l creadă pe Pau Kern, care după război a început să lucreze pentru Guvernul ungar. Astfel, Paul Kern a fost consultat de medici din aproape toată lumea, din Austria până în Australia, acesta fiind supus la numeroase radiografii.

Toți medicii care l-au consultat au ajuns la concluzia că anomalia medicală a fost cauzată de glonțul care i-a pătruns în craniu prin tâmpla dreaptă și a ieșit prin stânga. Altă explicație nu au găsit.

Glonțul i-ar fi distrus partea de creier responsabilă cu somnul

Unul dintre doctorii care l-au consultat pe Paul Kern a la concluzia că, cel mai probabil, pacientul adoarme câteva secunde pe zi fără să conștientizeze asta. Însă nimeni nu l-a văzut pe bărbat să ațipească de vreun fel.

Alți specialiști au venit cu teoria că, cel mai probabil, glonțul a distrus în întregime partea din creier care are nevoie de somn. De asemenea, medcii îi prevedeau o moarte timpurie lui Pau Kern pe fondul acestei probleme, însă nu a fost deloc așa.

De ce avea Paul Kern dureri de cap

Paul Kern a trăit nu mai puțin de 40 de ani cu această afecțiune, până în anul 1955. Tratamentul lui, dacă se poate spune așa, în tot acest timp, a fost să-și relaxeze ochii timp de o oră într-un ciclu de 24, pentru a acorda nervului optic o pauză bine-meritată.

Altfel, pe Paul Kern îl durea capul. Paul Kern a petrecut timpul pe care ar fi trebuit să îl doarmă citind sau în compania prietenilor buni.