Arbitrul roman care s-a facut de ras dupa ce a cerut autograful lui Haaland este, de fapt, un erou
Arbitrul roman care s-a facut de ras dupa ce a cerut autograful lui Haaland este, de fapt, un erou

Arbitrul român Octavian Șovre a fost aspru criticat și a devenit ținta ironiilor în toată lumea, după ce a fost surprins cerându-i autograful lui Erling Haaland, vedeta celor de la Borussia Dortmund. Se întâmpla la meciul câștigat de germani în fața celor de la Manchester City, scor 1-2. Acum a recunoscut că nu a fost prima dată cțnd a făcut asta, ci i-a cerut autograful și lui Lionel Messi! A strâns peste 250 de autografe de la starurile din fotbal!

Arbitrul român care s-a făcut de râs după ce a cerut autograful lui Haaland este, de fapt, un erou

Arbitrul Octavian Șovre a devenit ținta ironiilor, după ce a fost surprins cerându-i autograful lui Haaland. Toată lumea și-a schimbat însă părerea despre el atunci când s-a aflat de ce aleargă după semnăturilor starurilor din fotbal!

”Televiziunea britanică a surprins momentul și apoi au început să apară știrile. Nu mă deranjează criticile, în general. Arbitrajul m-a tăbăcit. Eu sunt un ardelean domol, care nu se supără prea ușor. Am avut momente, în trecut, când mă afectau, dar cu timpul am învățat să rezist. Și ca să fiu sincer, criticile nu prea le-am citit pentru că nu am avut timp. Abia ce-am ajuns acasă și nu prea puteam să văd ce s-a scris sau s-a discutat. E adevărat, am vorbit cu familia și mi s-a transmis că s-a discutat mult pe marginea subiectului”, a spus Șovre pentru Playsport.ro.

Arbitrul roman care s-a facut de ras dupa ce a cerut autograful lui Haaland este, de fapt, un erou
Arbitrul roman care s-a facut de ras dupa ce a cerut autograful lui Haaland este, de fapt, un erou

Ce face la asociație unde este implcat de ani de zile

Octavian Șovre este implicat de ani de zile într-o asociație care sprijină copiii cu autism. Cartonașele cu autografele fotbaliștilor se vând la licitație la sfârșit de an, iar banii strânși vin în ajutorul familiilor nevoieașe care au copii cu autism.

”Cu ceva vreme în urmă, eu împreună cu alți colegi de-ai mei, arbitri, am decis să sprijinim un centru în care se aflau persoane cu probleme de sănătate. La fiecare sfârșit de an făceam chete și puținul care se strângea, era donat acestui centru. Cu timpul au mai venit oameni lângă noi și asta ne bucură enorm. Am încercat să sprijinim cu tot cum am putut acest centru. Asociația pe care noi o sprijinim, este vorba despre „SOS Autism” organiza câte un bal caritabil la fiecare sfârșit de an. Asta până să apară pandemia. În cadrul acestor evenimente se organizau licitații unde erau vândute diferite obiecte de valoare. Printre aceste obiecte se aflau și cartonașele cu semnăturile fotbaliștilor sau sportivilor celebri. Banii strânși pe aceste bunuri ajungeau în posesia asociației unde se află aceste persoane cu anumite probleme de sănătate”, a mai spus arbitrul.

Messi nu mai contenea cu autografele

Octavian Șovre a recunoscut că a luat semnătura lui Lionel Messi, care a rămas impresionat de eforturile depuse de arbitrul din Romțnia. Mai mult, când a aflat pentru ce îi trebuie autograful său, Messi nu s-a mai oprit din semnături!

”O situație aparte este cea a lui Lionel Messi. Cu el am dialogat mai mult pe această temă. M-a ascultat și atunci când a aflat despre ce este vorba, mi-a semnat 9 cartonașe, nu unul. Vă dați seama că nu i-aș fi cerut așa ceva, dar el a fost impresionat atunci când i-am spus despre oamenii care vor beneficia de pe urma acestor semnături”, a mai spus arbitrul.

Chiar dacă gestul său este unul nobil, FIFA a anunțat că îl va suspenda pe arbitrul din România pentru câteva meciuri, deoarece brigada de arbitri are voie să primească cadouri de la fotbaliști, dar niciun arbitru nu are voie să solicite astfel de cadouri.