Nicolae Ceausescu, episod incredibil in penitenciarul Doftana
Nicolae Ceausescu, episod incredibil in penitenciarul Doftana. Sursa foto. Playtech.ro

Nicolae Ceaușescu, relații nepotrivite în penitenciarul Doftana. Cu cine ar fi fost fostul dictator. Toate detaliile incredibile, în articolul de mai jos.

Nicolae Ceaușescu, relații homosexuale în penitenciarul de la Doftana? Cine i-ar fi fost partener

Nicolae Ceaușescu ar fi întreținut relații nepotrivite pe vremea când era încarcerat în penitenciarul Doftana. Cu cine s-ar fi iubit fostul dictator, s-a dezvăluit într-o carte.

Fostul dictatorul l-ar fi asasinat pe cel care ar fi ajuns la secretul dictatorului. Este vorba despre o experiența homosexuală pe care Nicolae Ceauşescu ar fi trăit-o în închisoare. Despre acest amănunt foarte delicat ştiau şi vorbeau doar tovarăşii din garda veche a fostului PCR, aceia care stătuseră prin puşcăriile regimului regalist.

Când a fost încarcerat Nicolae Ceaușescu la Doftana

Nicolae Ceauşescu, tânăr ilegalist comunist, a stat închis la închisoarea Doftana, Telega, Prahova, la doar 18 ani, în perioada august 1936-decembrie 1938. Atunci, acolo erau încarcerați deținuții politici în perioada 1895-1960.

Astfel, în timpul detenției de la Doftana, Nicolae Ceaușescu ar fi trăit o experiență sexuală alături de Şmil Marcovici, un evreu în vârstă de 43 de ani, coleg de pușcărie.

Experiența nepotrivită a lui Nicolae Ceaușescu, amintită într-o carte

Episodul homosexual a fost amintit în cartea ”Ucenicul Partidului“, primul volum din trilogia ”Viaţa lui Ceauşescu”, editat în 2012 de Editura Adevărul Holding sub coordonarea Laviniei Betea.

Şmil Marcovici a decedat la 47 de ani, sub dărâmăturile închisorii Doftana, la cutremurul din 8 noiembrie 1940, care a avut magnitudinea de 7,4 grade pe Scara Richter, acesta fiind la acel moment cel mai puternic seism din Vrancea înregistrat în ultimele două secole.

Cum s-ar fi întâmplat episodul homosexual

Chivu Stoica, unul dintre locotenenţii lui Gheorghiu Dej, a scris despre acest episod: Tot la Doftana, din procesul Anei Pauker, a fost şi un tovarăş, Marcovici, membru al Biroului Politic şi secretar al Comitetului Central. Un om vechi în partid şi în mişcarea revoluţionară. El a avut o comportare bună tot timpul cât a fost teroare şi regimul de distrugere la Doftana, dar după cucerirea regimului (politic pentru deţinuţi – n.n.), nu participa la viaţa de partid… – am găsit cu cale să-i dăm pe cineva pentru a-i curăţa celula şi a-i face ordine.

Cu acest scop am însărcinat pe un tovarăş, al cărui nume nu-l mai reţin, croitor parcă era de meserie (n.r. Ceaușescu era, de fapt, cizmar). După puţin timp am aflat că a fost văzut de alţi tovarăşi, fiind vizeta de la puşcărie deschisă puţin, că practica perversităţi. Marcovici obişnuia să aibă relaţii îndeosebi cu tovarăşii tineri, printre care Anghel, Sor și alţii. Ei bine, în textul original, acest cuvânt, alţii, era subliniat. Vechii tovarăşi ştiau a citi printre rânduri şi înţelegeau la cine anume face referire”, se arată în cartea Uncenicul Partidului, potrivit playtech.ro.

Un om ar fi fost ucis, după ce a aflat de ce făcuse Nicolae Ceaușescu în închisoare

Zvonurile despre relațiile nepotrivite ale lui Nicolae Ceauşescu au ajuns și la urechile lui Chivu Stoica, premier al României între 1955 şi 1961, astfel că acesta s-a sinucis, sinuciderea despre care unele guri susțin că a fost de fapt o crimă.

În februarie 1975, Cartierul Primăverii din București a fost zguduit de un foc de armă. Chivu Stoica s-a sinucis, informa comunicatul oficial, numai că apropiații fostului premier au avansat însă ideea ”că a fost sinucis”.

În urma acelui episod din închisoare, Nicolae Ceaușescu s-a schimbat

Episodul homosexual l-ar fi urmărit toată viața pe Nicolae Ceauşescu. Astfel, fostul dictator ar fi devenit dependent de partenera lui de viață, Lenuţa Petrescu, cea care de altfel l-a și inițiat în plăcerile amorului heterosexual.

Astfel se poate explica, printre altele, și de ce Nicolae Ceaușescu nu a acceptat niciodată ca în complexurile studenţeşti să existe camere cu doar două paturi. Toate camerele trebuiau să aibă minim trei paturi, pentru a se evita, probabil, episoade ca cel din Doftana.