Mercedes a facut prima masina electrica, EQS
Mercedes a facut prima masina electrica, EQS

Mercedes a făcut prima mașină electrică. Cum arată noul S-Klasse. Noul sedan exclusiv electric al Clasei S este autovehiculul cu care grupul Daimler vrea să dea lovitura pe piaţa auto.

Mercedes-Benz EQS, prima mașină electrică de la Mercedes. Cum arată FOTO

Noua berlină electrică de top a companiei Mercedes, S-Klasse electric, va genera profituri „rezonabile” chiar de la momentul lansării, susţine şeful grupului Daimler.

Mercedes-Benz EQS, adică primul Mercedes S-Klasse electric, va debuta peste doar câteva zile. Este vorba despre primul Mercedes-Benz de lux construit pe o platformă dedicată mașinilor electrice.

 

Mercedes a trecut prea greu la mașinile electrice

Modelul EQS este considerat o piatră de hotar pentru grupul german Daimler care a fost criticat pe motiv că a trecut prea lent la fabricarea maşinilor electrice.

Primul Mercedes S-Klasse electric va avea o autonomie de 770 de kilometri, depăşind alte modele electrice, aşa cum dă asigurări directorul general al grupului german Daimler AG, Ola Kallenius, într-un interviu acordat publicaţiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de Agerpres.

Ce așteaptă Mercedes de la modelul electric

Mercedes EQS, noul sedan exclusiv electric, va genera ”profituri”rezonabile” chiar de la lansare pentru că maşina beneficiază de tehnologie de vârf.

Cu toate acestea, oficialii Daimler recunosc că profiturile sunt încă sub nivelul celor generate din vânzarea modelului S-Klasse, care este echipat cu motor cu ardere internă, din cauza costurilor mai ridicate ale componentelor pentru vehiculele electrice.

Care este obiectivul Mercedes

Logica rămâne aceeaşi: segmentul de top promite cea mai bună marjă de profit”, a spus şeful Daimler, potrivit sursei citate. Ola Kallenius a explicat că obiectivul Daimler este de a produce până în 2030 vehicule neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Grupul german îşi propune să atingă această ţintă mai repede decât s-a estimat.

Acest obiectiv s-ar putea realiza mai devreme, ţinând cont de ritmul dinamic înregistrat în prezent”, a declarat şeful Daimler. În 2020, grupul Daimler anunţa că toate cele peste 30 de fabrici ale sale de la nivel global vor ajunge neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2022.

Mercedes spune nu poluării

Ţinta precedentă acoperea doar unităţile din Europa unde se produc maşini, vehicule comerciale, camioane şi baterii. Daimler se va asigura că toate maşinile noi, metodele de producţie şi furnizorii vor lucra astfel încât să nu producă emisii de dioxid de carbon.

Acest plan privind emisiile de carbon va fi realizat prin îmbunătăţirea semnificativă a eficienţei energetice, folosirea energiei eoliene, solare, a valurilor şi folosirea biogazului. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.