Barbat bolnav de cancer, mort dupa ce a fost agresat de mai multi politisti
Barbat bolnav de cancer, mort dupa ce a fost agresat de mai multi politisti

Caz șocant într-un restaurant din Autogara Pitești, acolo unde un bărbat în vârstă de 63 de ani a murit după ce mai mulți polițiști au sărit pe el și l-au trântit la pământ! Un incendiu a de mici proporții a izbucnit în bucătăria restaurantului, a fost stins, iar bărbatul nu a vrut să părăsească incinta, văzând că focul a fost, totuși, stins.

Bărbat bolnav de cancer, mort după ce a fost agresat de mai mulți polițiști

O patrulă de polițiști a trecut pe lângă Autogara Pitești, când au văzut fum ieșind dintr-un restaurant. S-au dus imediat și au folosit un instingtor cu care au stins incendiul care cuprinsese o fripteuză.

După ce a fost stins incendiul, oamenii legii au vrut să evacueze restaurantul, însă un bărbat de 63 de ani a refuzat să plece de la masa lui, care, se pare, că se afla chiar pe terasa restaurantului. A fost luat pe sus de polițiști și aruncat pe asfalt, apoi oamenii legii s-au aruncat peste el, la propriu, pentru a-l încătușa. I-au adresat și vorbe grele, care nu pot fi redate aici.

Au sărit efectiv pe el, deoarece nu a vrut să plece de la masă

Polițiștii au văzut că omul nu mai respira, așa că au sunat o ambulanță. Medicii au încercat să-l resusciteze pe acesta timp de nu mai puțin de 45 de minute, însă s-au văzut nevoiți să declare decesul bărbatului de 63 de ani.

Mai mulți șoferi de maxi-taxi susțineau că vina aparține, exclusiv, polițiștilor foarte agresivi. Mai mult decât atât, polițiștii care s-au luptat cu bărbatul de 63 de ani au aflat după decesul acestuia că suferea și de cancer, în fază terminală.

IPJ Argeș susține că polițiștii au folosit ”minimum de forță”

”Polițiștii secției 4 au intervenit la locul producerii unui incendiu, iar un bărbat refuza să părăsească localul. Având în vedere și starea de pericol în care acesta se afla, bărbatul a fost evacuat iar, în această împrejurare, bărbatului i-a venit rău..a fost solicitat un echipaj medical, fără succes…Bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimum de forță.

Nu a fost încătușat. A fost invitat să iasă, era recalcitrant …i s-a făcut rău”, a declarat Florin Popa , purtător de cuvînt al I.P.J Argeș. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Pitești însă este probabil să fie disjuns la Tribunal.