Cum se va mai putea merge in vacanta in Bulgaria
Cum se va mai putea merge in vacanta in Bulgaria

Toți românii care vor să plece în concediu în Bulgaria trebuie să știe asta. Vecinii au anunțat schimbări de ultimă oră importante începând cu 1 Mai.

Cum se va mai putea intra în Bulgaria începând de la 1 Mai. Care sunt noile reguli

Toți românii care și-au cumpărat concediu în Bulgaria trebuie să știe că de la 1 Mai vecinii noștri au anunțat schimbări pentru toți turiștii.

Astfel, de la 1 Mai, indiferent de unde vin, turiștii pot intra doar în trei feluri. Cu un certificat de vaccinare împotriva coronavirus, cu un test PCR sau antigen negativ, cu un document care atestă istoricul infecţiei cu coronavirus, cu până la 6 luni înainte de la data intrării în Bulgaria.

Noi reguli de intrare in Bulgaria incepand cu 1 Mai
Noi reguli de intrare in Bulgaria incepand cu 1 Mai

Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Informaţia a fost comunicată de către ministrul demisionar al sănătăţii, dr. Kostadin Anghelov, citat de adevărul.ro.

Încercăm să luăm măsuri similare cu ţările noastre vecine şi aproape aceleaşi pe care Comisia Europeană le va introduce probabil pentru întreaga UE la sfârşitul lunii mai, printr-o reglementare obligatorie”, a declarat şeful Inspectoratului de Stat pentru Sănătate, dr.Anghel Kuncev.

Bulgarii își îndeamnă poporul să petreacă concediul de vară în țară

”Sperăm că în această vară compatrioţii noştri vor prefera din nou staţiunile şi locurile de recreere de pe litoralul bulgar al Mării Negre, în locul vacanţelor externe”, a declarat și ministrul Turismului din Bulgaria, Mariana Nikolova.

Ce se întâmplă cu Grecia. Ultimul anunț al autorităților elene

Turiştii români care vor merge în Grecia nu vor mai intra obligatoriu în carantină. Aviaţia civilă elenă a anunţat luni ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile aflată în vigoare până acum în Grecia pentru turiştii care sunt ”rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite”.

Carantina va fi ridicată pentru zborurile ”ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin” sau care ”sunt negativi la virus şi au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore”, se arată într-un comunicat al aviaţiei civile din Grecia (YPA), citat de Agerpres.