Secretul fripturii de miel care se topeste in gura
Secretul fripturii de miel care se topeste in gura

Chiar dacă pare simplu de făcut, friptura de miel care nu lipsește de pe masa românilor de Paște este destul de dificil de făcut. Trebuie să știm câteva secrete pentru a ne bucura Paște alături de cei dragiși să nu ajungem cumva pe la Urgențe.

Secretul fripturii de miel care se topește în gură

Friptura de miel este destul de pretențioasă, iar gospodina care o prepară trebuie să cunoască câteva trucuri pentru ca aceasta să iasă perfect. Carnea de miel este destul de toxică, așa că trebuie ținută în apă rece o noapte, pentru ca toxinele să iasă din carne. În caz contrar, am putea avea dureri de stomac care ne vor strica Paștele și, posibil, chiar și Săptămâna Luminată.

Un alt secret pentru o friptură de miel perfectă este marinada în care trebuie lăsată carnea de miel peste noapte, pentru ca rețeta să fie completă. Aceasta o va frăgezi, iar friptura se va topi în gura celui care o consumă și vă va transforma automat într-un adevărat bucătar șef, cel puțin în ochii celor dragi.

Secretul fripturii de miel care se topeste in gura
Secretul fripturii de miel care se topeste in gura

După ce eliminăm toxinele trebuie să facem marinada

Trebuie să folosim condimente de bună calitate, pe care le vom măcina acasă, ca să fie cât mai proaspete. Vom alege o bucată de carne care să aibă și puțină grăsime, astfel încât friptura de miel să nu iasă uscată la cuptor.

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 pulpă de miel
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 crenguțe cimbru
  • 400 ml vin alb sec
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper boabe
  • coriandru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Combini toate condimentele măcinate, uleiul, ceapa tocată mărunt și carnea crestată. Freci bine cu marinada rezultată toată pulpa de miel, apoi o pui într-un castron cu capac și o lași la frigider pentru o zi. Înainte să o bagi la cuptor, trebuie însă să aduci carnea la temperatura camerei.

Vom pune alături de carne legume precum ceapă, cartofi, morcovi sau ce alte legume preferi. Se lasă la cuptor până se rumenește bine, iar dacă lichidul a scăzut în timpul coacerii, mai poți adăuga o cană de vin alb. Se mai pot adăuga în tavă și căpățâni de usturoi, pe care mai apoi le poți folosi la un piure de cartofi delicios. Vă urăm poftă bună și Paște liniștit, alături de cei dragi!