Sinucidere de Vinerea Mare in Bucuresti
Sinucidere de Vinerea Mare in Bucuresti

Tragedie în Vinerea Mare. Un tânăr de 35 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 3. Nenorocirea s-a întâmplat într-un bloc de pe Calea Vitan. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic.

Tragedie pe Calea Vitan, București. Un tânăr s-a aruncat în gol de la etajul 3

Tragedie în Vinerea Mare, în București. Un tânăr de 35 de ani a decedat după ce s-a aruncat în gol de la etajul 3 au unui bloc situat în Calea Vitan.

Nenorocirea a avut loc vineri, în jurul orei 11.00, atunci când martorii au şi sunat îngroziți la numărul unic de urgenţă 112.

Medicii nu au mai putut sa il ajute pe barbat
Medicii nu au mai putut sa il ajute pe barbat

Medicii nu au mai putut decât să constate decesul

La faţa locului au ajuns un echipaj SMURD şi o autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa bărbatului.

Potrivit unor surse, tânărul nu ar fi ameninţat înainte că se va arunca în gol, iar poliţiştii au deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs tragedia.

Sinuciderea, luată în calcul de anchetatori

Totuşi, prima ipoteză luată în calcul de anchetatori este cea a sinuciderii.

O cauză a sinuciderii ar putea fi depresia înainte de Sărbători. ”Boala se accentuează în prag de sărbători, spun specialiştii. Aceştia susţin că semnele depresiei ascunse, ce apare la categoriile împlinite profesional, dar nemulţumite pe plan personal, sînt destul de greu de depistat.

Persoanele singure, vulnerabile

Persoanele singure, care alunecă în depresie, sînt uşor de identificat, susţin specialiştii. Se izolează în casă, refuză dialogul cu ceilalţi, au schimbări de apetit şi tulburări de somn. Sînt lipsite de de energie şi nu mai au poftă de viaţă. Situaţia este total diferită în cazul depresiei ascunse, ce apare de regulă la persoane care sînt împlinite pe plan profesional, dar care au nemulţumiri pe plan personal.

Persoanele care recurg la sinucidere au semne ascunse ale depresiei. Genul acesta de depresie apare la persoane ajunse (trecute) de 40 de ani care sînt nemulţumite pe plan personal, chiar dacă social sînt realizate. Sînt persoane care pot fi depresive, dar care atunci cînd ies pe uşă zîmbesc.

Semne ale depresiei

Semnele depresiei se văd în momentele de reflecție, cînd apar astfel de apăsări. Spre exemplu, îţi poţi da seama de acest lucru dacă o persoană este nemulţumită deşi a cîştigat un premiu important în carieră, să zicem.

Mare parte din depresivi au simptome, dar românii nu au educaţie medicală pentru a recunoaşte semnele”, a declarat recent, pentru Adevărul, psihologul Mihai Copăceanu.