S-a lansat programul Rabla pentru mobilier IKEA
S-a lansat programul Rabla pentru mobilier IKEA

După succesul înregistrat de programul Rabla pentru autoturisme și electrocasnice, acum românii se vor putea bucura și de programul Rabla pentru mobilă! Anunțul a venit din partea conducerii IKEA!

S-a lansat programul Rabla pentru mobilier IKEA

IKEA este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători de mobilier care a intrat pe piața din România. Producătorul suedez se pare că este preocupat de protejarea mediului înconjurător, așa că a lansat programul Rabla pentru mobilier. În cadrul acestui program, românii care vor să scape de mobila veche o pot face acum în mod profitabil!

IKEA a dat startul la programul Rabla pentru mobilă veche! Încurajați de programele guvernamentale desfășurate la noi în țară, precum Rabla pentru autoturisme, dar și pentru electrocasnice, conducerea IKEA s-a gândit să folosească mobila veche pe care oamenii ar arunca-o, probabil.

S-a lansat programul Rabla pentru mobilier IKEA
S-a lansat programul Rabla pentru mobilier IKEA

Cum se vinde mobila veche

Foarte important este modul în care IKEA va evalua mobila veche, dar și cum vor intra oamenii în posesia sumelor pentru care va fi vândută mobila veche. Este foarte important dea do știut faptul că la programul Rabla inițiat de IKEA va intra doar mobilier cumpărat de la firma suedeză.

”Renunţă la obiceiul de a recicla lucrurile vechi şi încearcă serviciul de buy-back şi revânzare oferit de IKEA. Este o abordare mult mai sustenabilă şi toată lumea are de câştigat. Cineva va ajunge să se bucure de mobilierul IKEA de care tu te-ai folosit deja. Astfel, faci ceva bun şi pentru portofelul tău şi pentru planetă”, susţin reprezentanţii companiei.

Compania prezintă succint modalitatea prin care cumpărătorii pot beneficia de programul lor:

 • Vino cu mobilierul IKEA asamblat şi oferta primită în cel mai apropiat magazin IKEA. Un coleg va face o evaluare finală a produsului şi va confirma oferta.
 • Vei primi un card de retur încărcat cu suma stabilită pe care să o cheltui în magazin. Acest card este valabil 3 ani.
 • Mobilierul adus de tine va fi apoi revândut în zona noastră dedicată articolelor uzate la acelaşi preţ cu care l-am răscumpărat de la tine, la care adăugăm TVA.
 • Dacă nu găsim clienţi pentru el, îl vom elimina într-un mod responsabil sau îl vom recicla, ori de câte ori este posibil.

Iată ce produse răscumpără IKEA

Pentru a fi eligibil pentru revânzare, produsul tău trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • Este un produs IKEA şi este în stare bună pentru revânzare
 • Se regăseşte printre produsele eligibile din lista de mai jos şi în lista din instrumentul Buy-back
 • Este complet şi perfect funcţional
 • Este montat corect la momentul returnării
 • Este curat şi nu a fost modificat

Stabilirea preţurilor:

 • Ca nou – fără zgârieturi: 50% din preţul mediu din anii precedenţi
 • Stare foarte bună – zgârieturi minore: 40% din preţul mediu din anii precedenţi
 • Utilizat corespunzător – câteva zgârieturi: 30% din preţul mediu din anii precedenţi