Nicu Ion a fost ales consilier local in Newcastle, Marea Britanie
Nicu Ion a fost ales consilier local in Newcastle, Marea Britanie

Un profesor de matematică rrom din România a ajuns consilier local în Newcastle, Marea Britanie. Bărbatul a candidat din partea Partidului Laburist la alegerile locale care au avut loc joi, 6 mai, în Anglia.

Un român a ajuns consilier local în Newcastle. Nicu Ion este rrom și predă matematică la un colegiu din localitate

Un profesor de matematică rrom din România a ajuns consilier local în Newcastle, scrie digi24.ro. Nicu Ion, un profesor de matematică din România stabilit în Newcastle, a fost ales consilier local din partea Partidului Laburist la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia.

Bărbatul este de etnie rromă și a vrut să lupte cu prejudecățile și, în același timp, să-și ajute comunitatea. Succesul înregistrat acum îl face pe bărbat să-și dorească să candideze și la alegerile parlamentare.

Cine este, de fapt, Nicu Ion

Bună. Eu sunt Nicu Ion și sunt candidatul Partidului Laburist. Deci, nu uitați, pe 6 mai votați Nicu Ion, Partidul Laburist. Urmăriți pagina mea de Facebook, pentru mai multe mesaje!” – așa și-a început campania electorală Nicu Ion, un constănțean care s-a stabilit în Marea Britanie în urmă cu 9 ani.

A plecat cu familia, soția și o fetiță, în Anglia și a ales să înceapă o nouă viață în Newcastle, unde a prins un post de profesor de matematică la un colegiu. În urmă cu doi ani, s-a decis să intre în politică.

De ce a candidat Nicu Ion pentru postul de consilier local

Doream să aduc la cunoștința autoritătilor locale faptul că există o comunitate românească, formată în majoritate din romi, care nu erau reprezentați, nu aveau o voce în viața publică”, a declarat Nicu Ion.

A ales Partidul Laburist, care e de centru-stânga, orientat spre politici sociale, și care încurajează participarea minorităților să se implice în viața publică.

Cum a ajuns Nicu Ion în Partidul Laburist

M-am înscris online, un an de zile n-am interacționat deloc cu partidul, doar prin emailuri. Până la urmă, am reușit să ajung la sediul central. Mi-am depus candidatura pentru a deveni candidat. Acolo, am participat la interviu. Nu aveam vechimea necesară pentru a fi selectat ca și candidat, însă interviul a fost foarte bun și au dat o derogare”, a povestit Nicu Ion.

Nicu Ion spune că i-a convins ușor pe șefii Partidului Laburist în a-l desemna drept candidatul lor. ”Argumentul meu principal a fost competența. Activitățile mele de voluntariat, munca pe care am făcut-o cu comunitatea”, a mai spus Nicu Ion.