Atac armat la o scoala din orasul Kazan, Rusia
Atac armat la o scoala din orasul Kazan, Rusia. Sursa foto: romaniatv.net

Atac armat într-o școală din Rusia, în orașul Kazan. 13 elevi și profesori au fost uciși după ce un elev a deschis focul. Amănuntele sângeroase, în articolul de mai jos.

Atac armat la o școală din orașul Kazan, Rusia. 13 persoane au fost ucise de doi tineri, unul fost elev al instituției 

Un atac armat cu mitraliera a avut loc într-o școală din Rusia, victime picând 13 elevi și profesori, scrie rtv.net. Atacul a fost făcut de doi elevi, potrivit primelor informații, unul a fost arestat, iar altula fost împușcat mortal.

Ilnaz Galyaviev este atacatorul capturat în viață și are vârsta de 19 ani. Conform unor surse, acesta a absolvit gimnaziul acum patru ani, iar în timpul studiilor ar fi avut conflicte cu colegii și profesorii.

Fostul elev a tras la nimereală în tot ce mișca

Inițial, acesta l-ar fi ucis pe paznic, apoi a atacat profesoara, după care a deschis focul asupra elevilor care se aflau pe coridor. Zona școlii a fost încercuită. Forțele de securitate și serviciile de urgență sunt la fața locului.

A fost o adevărată baie de sânge, numărul de persoane ucise în atacul cu focuri de armă dintr-o şcoală din oraşul Kazan din centrul Rusiei a fost inițial de 9, dintre care opt copii, informează agenţiile de presă ruse şi AFP.

12 elevi și un profesor ar fi spitalizați

Au decedat 9 persoane, dintre care 8 copii şi un profesor. De asemenea, au fost răniţi alţi 10 oameni, dintre care 4 au fost spitalizaţi”, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă, după care numărul victimelor a crescut.

Medici au informat despre spitalizarea a 12 copii şi a unui adult. Iniţial, agenţia TASS informa despre 6 copii şi un profesor ucişi în atac, însă numărul victimelor este în creştere.

Atacatorii ar fi acționat și cu o bombă sau grenadă

O altă sursă, din cadrul poliţiei, a declarat că ”doi necunoscuţi au deschis focul”. ”Există victime, numărul lor şi detaliile (atacului) sunt în curs de precizare”, a spus această sursă citată de TASS.

Potrivit RIA Novosti, un adolescent de 17 ani a fost arestat de poliţie şi de asemenea ar fi avut loc o explozie.

Mulți elevi au sărit pe geam de la etajul 3 pentru a se salva

La faţa locului au sosit serviciile operative şi echipaje de poliţie. Copiii sunt evacuaţi din şcoală, iar mulți dintre ei au sărit pe ferestrele de la etaj încercând să se salveze.

Momentele atacului armat, surprinse cu telefoanele de martori, de elevi

Potrivit martorilor, elevi din clase mai mari, atacatorii au declanşat iniţial o explozie, apoi s-au auzit focuri de armă.

Imaginile video distribuite pe reţelele de socializare au arătat vehiculele serviciului de urgenţă parcate în afara şcolii, cu oameni care alergau spre clădire.