Viorica Dancila revine pe cai mari, intr-o functie importanta la BNR
Viorica Dancila revine pe cai mari, intr-o functie importanta la BNR

Chiar dacă a rămas într-un con de umbră, după ce a pierdut alegerile prezidențiale și șefia PSD, Viorica Dăncilă revine în atenția publică, după ce a reulit s devină consilier la Banca Națională a României (BNR)!

Viorica Dăncilă revine pe cai mari, într-o funcție importantă la BNR

Așadar, Viorica Dăncilă revine pe cai mari, după ce guvernatorul BNR Mugur Isărescu a angajat-o pe fosta lideră a social-democraților pe funcția de consilier personal de strategie. Aceasta își va prelua postul de la 1 iunie.

Mai exact, funcția ocupată de Viorica Dăncilă este Consilier de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, potrivit unor surse citate de România TV. Fostul premier va face parte dintr-o comisie coordonată de Eugen Dijmărescu care va urmări tendinţele globale, conform unor surse din piaţă. Totodată, în echipa BNR se alătură şi Petre Roman. Acesta va susţine un curs la Centrul de pregătire european al BNR. Dar cum a ajuns fostul premier la BNR? Ei bine, se pare că aceasta a depus un dosar şi a susţinut un interviu.

Viorica Dancila revine pe cai mari, intr-o functie importanta la BNR
Viorica Dancila revine pe cai mari, intr-o functie importanta la BNR

Petre Roman, pe ștatul de plată al BNR

”În relaitate, este vorba despre un curs. Nu la BNR, ci la Centrul de pregătire european al BNR. Nu cred că a fost o confuzie faptul că am fost numit drept consilier şi decizia a fost intenţionată. Am publicat o carte în sensul acesta. Cursul va demara, acum, din mai”, a declarat Petre Roman, în exclusivitate pentru România TV.

Viorica Vasilica a urmat Liceul Energetic din Ploiești (1978-1982). Conform datelor furnizate de echipa sa de campanie, în 1988 a absolvit Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti.

Ce studii are Viorica Dăncilă

Primul său loc de muncă a fost în cadrul Petrom, ca inginer petrochimist, iar în perioada 1989-1997 a predat la Liceul Industrial din Videle.

În CV nu apare însă şi ce materie a predat. În 2006 a obţinut o diplomă de master la SNSPA, specializarea: “Programarea și managementul proiectelor, bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă – integrare europeană”.

În CV-ul postat pe site-ul Guvernului, candidatul PSD la alegerile prezidențiale 2019 mai precizează că știe să vorbească două limbi străine, după cum urmează:

– limba engleză (scris, citit, vorbit) – la nivel ”foarte bine”

– limba franceză (scris, citit, vorbit) – la nivel ”bine”