Simona Halep s-a retras de la Roland Garros
Simona Halep s-a retras de la Roland Garros

Simona Halep s-a retras de la Roland Garros, din cauza accidentării suferite la turneul de la Roma. Anunțul care i-a întristat pe toți fanii din România a venit chiar de la sportiva noastră, care a suferit o accidentare dureroasă în primul meci disputat la Roma.

Simona Halep s-a retras de la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Simona Halep a suferit o accidentare chiar în primul meci de la turneul din Roma, disputat în fața Angeliquei Kerber. A fost nevoită să abandoneze meciul, deși conducea, din cauza unei accidentări la gamba stângă. Această accidentare i-a dat planurile peste cap numărului 3 mondial, care făcuse din turneul de la Roland Garros o prioritate.

Toți fanii Simonei Halep sperau ca jucătoarea lor favorită să fie aptă pentru turneul din Franța, însă vestea proastă a venit pe o rețea de socializare. „Cu mare dezamăgire îmi anunţ retragerea de la ediţia din acest an a turneului de la Roland Garros. Din păcate, ruptura de la gamba stângă are nevoie de mai mult timp de recuperare, iar calendarul este foarte aglomerat.

Simona Halep s-a retras de la Roland Garros
Simona Halep s-a retras de la Roland Garros

Ce a scris Simona Halep pe Facebook

Retragerea de la un turneu de Grand Slam este împotriva tuturor instinctelor şi aspiraţiilor mele de sportiv, dar este decizia corectă şi singura pe care o puteam lua în acest moment. Gândul că nu voi fi la Paris mă umple de tristeţe, dar mă voi concentra pe recuperare, voi încerca să rămân pozitivă şi să revin pe teren în momentul în care voi fi în siguranţă. Roland Garros 2022, vin! Pe curând!”, a scris Simona Halep, pe Twitter.

Mesajul româncei a ajuns în Franța, iar organizatorii turneului i-au răspuns imediat jucătoarei de România. „Fă-te bine cât mai repede, Simona! Pe curând”, au răspuns francezii, alături de un emoticon trist.

Accidentările s-au ținut lanț, anul acesta pentru Simona Halep. A fost nevoită să renunțe la meciurile de la Doha și Dubai, abandonând totodată și la Miami și în cadrul FedCup. Acum a fost nevoită să abandoneze și turneul de la Roma, din cauza unei accidentări, iar Roland Garros este cea mai dureroasă retragere pentru sportiva din România. Speră să fie aptă pentru Olimpiadă.

„Nu pot să joc, nu pot să mă mișc. Va fi o perioadă destul de dificilă. Moral sunt bine și accept ceea se întâmplă. Obiectivul este să fiu bine până la Olimpiadă. Sunt mici șansele să particip la Paris, bineînțeles că este o dezamăgire foarte mare”, recunoștea Simona Halep.